AcasăNewsBashar al-Assad si familia s-au mutat pe o nava de razboi ruseasca...

Bashar al-Assad si familia s-au mutat pe o nava de razboi ruseasca

Familia lui Bashar este in siguranta, pe o nava ruseasca, iar el e dus la serviciu cu elicopterul

Serviciile secrete saudite au dezvaluit ca presedintele sirian, Bashar al-Assad, si familia sa locuiesc pe o nava de razboi ruseasca si este dus pe uscat cu elicoptere de asalt.

Familia lui Bashar este in siguranta, pe o nava ruseasca, iar el e dus la serviciu cu elicopterul

Ziarul Al-Watan, citand surse din serviciile secrete, scrie ca Bashar al-Assad s-a mutat cu intreaga familie pe una dintre cele 16 nave de razboi rusesti din apele Siriei si ca este dus la Damasc, pentru intalnirile de lucru sau oficiale, cu elicoptere, paza fiind asigurata de rusi.

Locul de aterizare al elicopterelor este ultrasecurizat, de acolo Bashar fiind preluat tot de forte de paza si protectie rusesti, pentru ca presedintele sirian nu mai are incredere in ofiterii sai de securitate. De aceea ar fi fost ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, atat de categoric cand a declarat ca nu negociaza plecarea de la putere a lui Bashar.

Rusia face jocurile

Prezenta presedintelui sirian si a familiei sale pe o nava ruseasca inseamna si ca Rusia i-a acordat azil, dar nu recunoaste oficial in aceasta etapa, cand Lavrov continua sa faca apel la opozitia siriana sa vina la negocieri. Ceea ce nu se intampla. Intre timp, rebelii sirieni au pierdut baza aeriana Taftanaz, agentia israeliana Debka anuntand ca nici nu o cucerisera integral.  Debka a reamintit anuntul ministrului american al Apararii, Leon Panetta, si a sefului de Stat Major Interarme, general Martin Dempsey, facut pe 11 ianuarie, ca SUA nu vor interveni militar in conflictul din Siria! Ceea ce s-a inteles de cand si-au retras navele de razboi din Mediterana.

author avatar
Adina Mutar
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger