AcasăNewsBashar al Assad l-a tradat pe Gaddafi si i-a ucis si pe...

Bashar al Assad l-a tradat pe Gaddafi si i-a ucis si pe pilotii turci

Uite de unde l-au scos pe Gaddafi cu telefonul de la Bashar

Din doua „scurgeri de informatii”, presedintele Siriei, Bashar al Assad, a fost „impachetat”. Mai ramane sa i se stabileasca destinatia.

„Extraordinara tradare”, titra Daily Telegraph, incriminandu-l pe Bashar, ca l-ar fi dat prins pe liderul libian Gaddafi.

Uite de unde l-au scos pe Gaddafi cu telefonul de la Bashar

Cat era inca in viata, Gaddafi nu era scos din „infamul dictator”, dar acum, gata mort, e numai bun de victimizat si de pus in carca lui Bashar, care e pe lista neagra a unei aliante stufoase. Rami El Obeidi, fostul sef al „inteligentei” libiene, a dezvaluit ca Gaddafi a fost localizat de serviciile secrete franceze dupa un numar de telefon pe care il obtinusera de la presedintele sirian. Conform lui Obeidi, cand Gaddafi se tara prin reteaua de canale din Sirte, avea la el un mobil via satelit, de unde mai vorbea pe „firul rosu” cu Bashar si cu liderul palestinian Ahmed Jibril, aflat la Damasc. Cica Bashar ar fi dat francezilor numarul de telefon cerand in schimb „o perioada de gratie” pentru regimul sau. Care, dupa cum se vede, nu s-a materializat!

Pilotii turci erau vii

Si, ca sa fie atins si aliatul principal al Siriei, Rusia, documente ale serviciilor secrete siriene s-au „scurs” spre publicatia Al-Arabiya din Arabia Saudita, dezvaluind interceptari ale unor discutii intre serviciile secrete ruse si „palatul lui Bashar”. Rusii indemnau „regimul lui Bashar” sa-i achite „natural” pe cei doi piloti turci de pe F-4 Phantom, capturati in viata dupa doborarea avionului la 22 iunie.  Dintr-un document trimis din biroul lui Assad catre seful Operatiunilor Speciale, Hassan Abdel Rahman,  reiese ca avionul „a fost doborat sub coordonarea de pe navele rusesti aflate in portul sirian Tartus”. Assad a cerut interogarea pilotilor, ba s-a negociat si transferul lor in Liban, la Hezbollah, dar rusii ar fi zis „niet”! Sa fie ucisi, bagati in avionul doborat si aruncati in Mediterana! Cel mai tare intriga la „stirea” asta faptul ca generalul Hassan Abdel Rahman e cunoscut ca fost sef al securitatii egiptene, iar unul cu acelasi nume si la sirieni, nu apare decat in aceasta poveste!

author avatar
Adina Mutar
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger