AcasăNewsBashar al-Assad, „matelotul” lui Traian Basescu

Bashar al-Assad, „matelotul” lui Traian Basescu

Desi sirienii nu-l mai vor la „carma”, Bashar vrea sa duca „vaporul lui Basescu” la mal

Presedintele sirian culege de la prietenii sai tot ce crede ca ii justifica rezistenta fata de poporul care nu il mai vrea. De la Basescu a luat „carma vaporului”.

Intr-un interviu acordat Rai News 24, Bashar al-Assad a explicat ca nu poate sa se retraga din functie, pentru ca „are datoria de a duce vaporul la mal”.

Desi sirienii nu-l mai vor la „carma”, Bashar vrea sa duca „vaporul lui Basescu” la mal
Traian Basescu

Mai vrea „o tura” ca presedinte

Bashar a copiat intocmai argumentatia  lui Basescu privind responsabilitatile unui capitan de vapor pe timp de furtuna. Cica din cauza acestor responsabilitati nu lasa el puterea. In schimb, dupa cum se desfasoara evenimentele in Siria, se pare ca prefera sa bombardeze zi si noapte poporul sirian care nu-l mai vrea, riscand astfel sa ajunga la „mal” cu vaporul gol! „Daca demisia mea ar face situatia mai buna, raspunsul e simplu, as demisiona fara intarziere. Dar ar fi situatia mai buna? Pentru mine, ca presedinte, trebuie sa-mi pastrez pozitia pe timp de furtuna. Nu-ti parasesti tara pe timp de furtuna. Misiunea ta este s-o duci la tarm, nu sa abandonezi vaporul si poporul sirian”! Din interviu reiese ca Bashar al-Assad sta sigur pana la alegerile din 2014, cand, „daca poporul vrea, va candida, daca nu, nu!”

Damascul, sub tir de mortiere

Decizia marilor puteri de a cauta o solutie politica astfel incat Bashar sa nu fie obligat sa demisioneze a indarjit si a unit brigazile care lupta impotriva regimului. Astfel, peste 40 de brigazi islamiste s-au pus sub aceeasi comanda si au inceput sa castige teren. Luni, cartierul prezidential din Damasc, Muhajreen, si cartierul Al Maliki, unde se afla misiunile diplomatice, au fost supuse tirului de mortiere al acestor brigazi.

author avatar
Adina Mutar
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger