AcasăNewsBashar a incalcat a opta „linie rosie” privind armele chimice

Bashar a incalcat a opta „linie rosie” privind armele chimice

Victimele gazelor toxice de la periferia Damascului

Ieri o incalcase pe a cincea, dar, daca a vazut ca SUA mai vrea dovezi, peste noapte si la primele ore ale diminetii de luni au mai avut loc trei atacuri.

Victimele gazelor toxice de la periferia Damascului

Doctorii sirieni se straduiesc sa documenteze, inclusiv prin filmari, atacurile chimice efectuate de armata lui Bashar al-Assad. Media internationala le prezinta insa ca „neverificate”!

 

Inca trei atacuri chimice intr-o noapte

Atac chimic

Probabil ca se traduc stirile din araba cu motorul Bing, care nu cunoaste cuvantul „atac chimic”, traducandu-l prin „chimioterapie”! Pana la conferinta de pace imbrobodita de SUA si Rusia, Bashar este hotarat sa recucereasca  orasul Qusair, aflat in inima provinciei Homs, cu orice pret. Adica inclusiv folosind armele chimice. In decursul noptii de duminica spre luni, orasele de la periferia Damascului, Harasta si Baharia, au fost atacate cu arme chimice. In Harasta au fost cinci morti, iar ranitii din ambele orase, inregistrati in spitale, se ridica la  75. La primele ore ale diminetii de luni a mai fost un atac, asupra cartierelor Jobar si Kaboun, de la periferia Damascului. Efectele acestui atac s-au resimtit pana in cartierul Adawee, peste o suta de persoane fiind afectate de gazele toxice.  Deci, Bashar e la opta „linie rosie”!

 

„Punctul de cotitura” al Israelului

Israelul a inceput exercitiile militare „Punctul de cotitura 7” si toata lumea asteapta ca acestea sa intre in varianta reala, dupa ce orasul nordic Metula a fost atacat cu rachete trase din orasul libanez Marjayoun. Si mai ales ca Iranul, Bashar al-Assad si Hezbollah ameninta cu un razboi in Inaltimile Golan.  Hezbollahul si-a chemat sub arme si rezervistii, vreo 2000 de luptatori intrand in Siria in noaptea de duminica spre luni. Intre timp, UE parlamenteaza daca e bine sa se dea arme trupelor anti-Assad. Sau nu!

Urmariti pe www.national.ro documentarea video a atacurilor chimice.

[youtube]v0nKOVmz4kM[/youtube]

[youtube]KYsgUryEOKo[/youtube]

[youtube]ePBuzfzDt80[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger