Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Basescu vrea Statele Unite ale Europei si renuntarea la suveranitate

Basescu vrea Statele Unite ale Europei si renuntarea la suveranitate

Autor:

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”, a sustinut Traian Basescu, joi, la Sulina, unde a lansat ideea necesitatii realizarii Statelor Unite ale Europei.

 

traian basescu la constanta de ziua marinei1 Basescu vrea Statele Unite ale Europei si renuntarea la suveranitate“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

“UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in următorii doi-trei ani, daca vom crea “Statele Unite ale Europei” sau nu”.

“Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indatăa- ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii români care trăiesc în diaspora.

Seful statului a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!