AcasăNewsBasescu, tot un fel de Soros. Dar mai ticalos

Basescu, tot un fel de Soros. Dar mai ticalos

Ca presedinte, Basescu a pus tara pe butuci. De ce ar fi mai bun ca premier?

Nu averea ii face asemanatori. Pe langa cele peste 83 de miliarde de dolari ale lui Soros, agoniseala lui Basescu, socotind inclusiv toate giumbuslucurile financiare, arata ca un ciorap gaurit atarnat de gard. Sunt, in schimb, amandoi manati de ambitii si de dorinta de a fi stapani. Primul isi foloseste banii. Al doilea, ticalosia.

Ca presedinte, Basescu a pus tara pe butuci. De ce ar fi mai bun ca premier?

Plictisit sa-si numerele miliardele, Soros si-a gasit o alta ocupatie. Si nu de ieri, de azi. Vrea o alta lume, iar pentru asta rastoarna totul. Cea de acum nu mai este buna, nu ii mai convine, ii trebuie o lume care sa i se supuna. Tentant cadru pentru Basescu. Dar el nu are la dispozitie decat o tara pe care, dupa ce a facut-o tandari, acum intoarce cu fundul in sus si ce a mai ramas din ea. Si unul, si altul si-au bagat oamenii in toate sistemele statului. Primul i-a cumparat cu bani grei, din fondurile personale. Al doilea, cu functii si avantajele adiacente, platite din banii nostri insa. Nu e ticalosie, ci act de binefacere, desigur. In timp ce Soros ii pune la treaba, Basescu le cere socoteala pe cat de voalat il duce pe el mintea. Adica, mai deloc.

Vrea putere in continuare

Sistemul lui Soros functioneaza ca uns. Al lui Basescu, in schimb, scartaie si da dovada de nesupunere fata de stapan. In timp ce Soros zambeste linistit si isi admira rezultatul combinatiilor, Basescu e in razboi cu toata lumea. Degeaba spune ca nu a dat in viata lui un telefon pentru a influenta vreo decizie ce urma a fi luata de autoritati, important este cine il crede. Daca il mai crede. Si, oricum, la nivelul ala, nu se dau telefoane. Daca nu intelegi din priviri sau din tonul dialogului ce vrea jupanul, esti aruncat peste bord imediat. Razbunator, alunecos si disperat dupa putere, Basescu este in stare de multe. Romania nu are nevoie de premieri ca Dragnea, Tariceanu sau oricine ar veni. Nu, Romania are nevoie doar de el, iar pentru asta este in stare de orice. Minte, tipa, insinueaza, se ratoieste, ameninta, blufeaza, se contrazice, mistocareste orice si pe toti si, din nou, ameninta. Ticalosenii. Nu conteaza ca lumea nu il mai vrea nici macar pe strada, ca simplu pieton, conteaza doar ca el vrea putere in continuare. O putere care sa-i permita sa refaca, pe furis sau pe fata, frontul de slugi si figuri lacome si triste cu care a condus Romania timp de 10 ani. O putere care, in timp – de ce nu? – sa ii ofere ocazia extraordinara de a se razbuna pe toti cei care, acum, i-au intors definitiv spatele sau pe cei carora nu a mai apucat sa le plateasca politele.

author avatar
Valentin Boeru
2.014 afisari

7 COMENTARII

  1. Unde ati gasit si idiotul asta de „ziarist”? Duceti-va, fratilor, la liceu si veti gasi o gramada de copii talentati si care chiar pun pret pe demnitate, si lasati gunoaiele sa putrezeasca dincolo de mahala. Pe voi, astia din conducerea Ziarului National, nu va ingrozeste ce cititi zilnic sub semnatura acestui idiot? Apropou, chiar National, sau e un alt mod de a batjocori aceasta tara?

    • Asa este, domnule Bordeci, aveti dreptate. Reclamati conducerea ziarului la CC al PCR. Si la Securitate, sa ii aresteze pe toti dusmanii poporului care nu scriu ce va place dumneavoastra despre tara si Basescu.

    • Bai,Bordeci, da-ti un cap in gura. Idiot este o persoana complet lipsita de inteligenta, or, la nea Boeru, din cate vad si eu, nu e cazul. Esti varza, fraiere! Bine ca au inventat astia calculatoare, ca daca scriai de mana iti pierdeai creionul printre litere.

  2. Traian Basescu vorbea mereu despre sistemul ticalosit, dar acesta a fost creat de el, nu de altcineva.

  3. Unii atrag atentia prin presa ca sunt judecatorii si procurorii care nu sunt impartiali, neasigurand aplicarea uniforma si egala, in functie de gravitatea faptelor , a sanctiunilor justitei, unii dintre cei condamnati pentru luare de mita fiind condamnti mai mult decat dublu fata de apropiati ai lui Traian Basescu care au beneficiat de sume cu mult mai mari din mita , asa cum au fost ele stabilite de catre cei abilitati sa investigheze asemenea fapte ?

  4. EXACT CUM AM MAI SPUS,NATIONAL SE BIZUIE PE UN SINGUR JURNALIST-RAZVAN IOAN BOANCHIS.IN REST-TACERE,ZIARICI DE 2 LEI SI ZIAR ASERVIT.BRAVO!

  5. Castiguri reale si rapide! Pentru iubitorii de carti: acum avem cea mai mare nevoie de colaboratori foarte seriosi! Vrei sa castigi bani rapid? Vrei un viitor mai bun? E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra! Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Cauta-ne acum la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger