AcasăNewsBasescu, terapie de cuplu cu Saakasvili

Basescu, terapie de cuplu cu Saakasvili

Dupa ce miercuri seara a demonstrat ca are un tonus excelent, alergandu-i pe jurnalisti pe holurile Parlamentului, ieri, presedintele Traian Basescu a cazut in butoiul cu melancolie.

Traian Basescu si Mihail Saakasvili i-au lectii de coabitare impreuna

Schimbarea de dispozitie a sefului statului a fost produsa de prezenta la Cotroceni a presedintelui Georgiei, Mihail Saakasvili. Comentand evenimentele politice din Georgia (formatiunea lui Saakasvili a pierdut recent alegerile), Traian Basescu si-a amintit de vremurile fericite in care partidul lui de suflet, PDL, era la guvernare. In timp ce omologul ii povestea despre tensiunile care exista intre el si noua putere, Basescu a avut o reactie neobisnuita. ”We can cry together (putem sa plangem impreuna – n.r)” i-a spus seful statului, razand ce-i drept, lui Mihail Saakasvili. Incurajat de expresia joviala a lui Basescu, presedintele Georgiei i-a raspuns in acelasi stil: ”am venit la dumneavostra sa invat”.

Sprijinit de PPE, afurisit de Nastase

Adrian Nastase a ramas masca in fata „tupeului” presedintelui Basescu

Proaspat reales presedinte al PPE, Wilfried Martens, si-a exprimat sustinerea pentru Traian Basescu, mentionand ca o noua suspendare ar fi o greseala. ”Sunt convins ca de ambele parti (USL si presedinte – n.r) exista necesitatea instalarii unei relatii de coabitare. Ar fi o greseala sa se redeschida o actiune impotriva lui Traian Basescu”, a  afirmat Martens. Laudat de popularii europeni, Basescu a fost aspru criticat de fostul premier Adrian Nastase, care s-a aratat indignat de ipocrizia presedintelui. ”Traian Basescu a primit-o, la Cotroceni, pe fiica fostului premier al Ucrainei, colega de revolutie portocalie din 2004, Yulia Tymoshenko, condamnata la inchisoare pentru ratiuni politice. (…) Cat tupeu poate sa aiba omul asta! Sa te dai ingrijorat pentru soarta unui premier aflat in inchisoare, cand tu insuti ai facut acelasi lucru, hartuind timp de 8 ani un adversar politic si determinand condamnarea, fara probe, a acestuia!”, noteaza politicianul pe blog, glumind pe seama unei posibile intalniri a presedintelui cu fiul fostului premier al Romaniei, Adrian Nastase – „condamnat la inchisoare, de asemenea pentru ratiuni politice”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger