AcasăNewsBasescu starneste serviciile secrete

Basescu starneste serviciile secrete

Desi nu mai au nimic de impartit, Basescu i-a tras-o din nou ”pisoiasului” Ponta

Data fiind vigilenta mult scazuta de statutul de pensionar, Traian Basescu s-a trezit ca-l ia gura pe dinainte si da public pe goarna informatii secrete aflate in timp ce era presedinte.

Desi nu mai au nimic de impartit Basescu i a tras o din nou pisoiasului Ponta

Fostul presedinte a scapat, marti seara la TVR, un porumbel, respectiv faptul ca stie de la ”ofiteri de rang foarte inalt” ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit: ”La Ponta stiam chiar de la ofiteri de rang foarte inalt. A fost o discutie informala. Era trecut in rezerva. Mi-a spus ofiterul care l-a recrutat”. Vazand interesul trezit moderatorului, Basescu a incercat sa dreaga gafa insistand ca spusele nu constituie o noutate, sunt lucruri deja stiute. Este adevarat ca Basescu a aruncat si in 2014 anatema de ”ofiter acoperit” asupra lui Ponta, care candida atunci la prezidentiale. Atunci insa Basescu a imbracat informatia sub forma unui zvon neconfirmat, ferindu-se sa implice serviciile. Lucru absolut firesc din moment ce un presedinte de tara afla diverse in timpul mandatului dar ii este interzis si sa dea macar de inteles ca le-a auzit vreodata. La fel de logic este si ca serviciile secrete sunt principala sursa de informatii a unui presedinte iar asta inseamna ca nici un fost nu are voie sa le bage vreodata la apa. Exact asta a facut insa Basescu, deranjand in mod cert serviciile. Acum, ramane de vazut daca serviciile vor inghiti fara vreo contrareactie afrontul sau vor decide ca a venit timpul sa-i dea una peste gura lui Basescu.

Ponta tace si el de nu se mai opreste

Dincolo de ofiscarea serviciilor, interesanta este reactia – sau mai bine zis lipsa de reactie – a acoperitului Ponta. Care, conform afirmatiilor facute in 2014 de Basescu, a fost ofiter acoperit al SIE intre 1996 – 2001, perioada in care viitorul fost premier pesedist era magistrat. Iar asta leaga trecutul de prezent, respectiv reanima chestiunea magistratilor acoperiti. Unii despre care capii Justitiei jura cu orice ocazie ca asa ceva nu exista in corpul lor de profesionisti. Si desi magistratii mai sceptici cred ca ”acoperitii” misuna si in tarlaua lor, chestiunea ramane mereu, din cauza lipsei oricaror probe, in coada de peste. O coada pe care Basescu pare insa sa o fi taiat acum. Dubioasa de-a dreptul este tacerea lui Ponta – mare amator de explicatii date pe Facebook sau in direct la televiziuni. Ieri insa s-a facut ca ploua si nici macar nu a raspuns la telefon. Ciudat moment si-a mai ales Ponta pentru a-l imita pe Iohannis …

author avatar
Simona Badulescu
1.184 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger