AcasăNewsBasescu: Intentionam ca de la mijlocul anului sa revenim la salariile de...

Basescu: Intentionam ca de la mijlocul anului sa revenim la salariile de dinainte de reducerea cu 25%

Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in cadrul intalnirii avute cu presedintele Consiliului European (CE) l-a informat pe Herman van Rompuy despre intentia de revenire, de la mijlocul anului, la nivelul salariilor de dinaintea reducerii cu 25%.

Iata principalele declaratii ale presedintelui Basescu:

  • Am avut discutii consistente legate de problemele care framanta Europa, unul din principalale subiecte fiind legat de relansarea economica a UE in general si am facut o scurta prezentare a masurilor pe care intentionam sa le luam pentru incheierea anului cu crestere economica.
  • Intentionam ca de la mijlocul anului sa revenim la salariile de dinainte de reducerea acestora cu 25%, pentru a incerca sa stimulam consumul si pentru a ne respecta o obligatie asumata public, aceea de a avea o reducere temporara a salariilor in sectorul public.
  • Tin sa multumesc domnului presedintele pentru sprijinul acordat in fixarea lunii septembrie 2012 ca luna in care sa se ia o decizie cu privire la intrarea Romaniei in spatiul Schengen.
  • Romania isi mentine obiectivul de aderare la zona euro – anul 2015. Am discutat despre punctul de vedere al Romaniei – ca trebuie mentinuta coeziunea in interiorul UE, legat de zona euro si zona non-euro – 17 sau 27. Iar opinia noastra este ca UE are 27 de membri, chiar daca unii nu sunt membri ai zonei euro.
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger