AcasăNewsBasescu: Eu v-am facut, eu va omor!

Basescu: Eu v-am facut, eu va omor!

Basescu se tavaleste dupa Justitie doar atunci cand madama dotata cu sabie si balanta nu opereaza in curtea lui

Contrar obiceiului traditional, nasul Basescu vrea sa-si mai vada o data finii si finutele in pielea goala. Respectiv arde de nerabdare sa vada desecretizate protocoalele incheiate de SRI cu restul institutiilor de forta.

Basescu se tavaleste dupa Justitie doar atunci cand madama dotata cu sabie si balanta nu opereaza in curtea lui

Traian Basescu este, fara niciun dubiu, nasul ”binomului” Coldea – Kovesi si al ”statului paralel”. Proba certa in acest sens sta ridicarea publica in slavi a celor aflati la butoanele SRI-ului si Justitiei in 2014, ultimul sau an de mandat. ”Am putut sa ma implic, prin numirea la ICCJ, la DNA, la DIICOT, la SRI, la SIE, a unor oameni de calitate, care au inteles sa-si faca treaba fara sa fie membri ai partidului”, declara Basescu in 2014, data la care ”oamenii de calitate” erau Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu. Dupa doi de ani de pensionare plus condamnarea fratelui Mircea si a nepotului Dragos, judecarea Elenei Udrea si anchetarea uneia dintre fiicele sale, judecatile de valoare ale fostului presedinte s-au schimbat radical.

Fostul presedinte – model de ipocrizie

”Am vrut sa construiesc un stat de drept, nu unul in care doi indivizi, Kovesi si Coldea, sa spuna cine sa fie arestat ca nu le-a cantat in struna”, ”Au trecut la actiuni mafiote niste indivizi depozitari de informatii incredibil de importante. O sa-i opresc eu, indiferent care sunt costurile”, Sunt doua doamne care se baga cu picioarele peste politic, fie ca este vorba de doamna Codruta Kovesi, fie ca vorbim de doamna Stanciu” – tuna si fulgera acelasi Basescu in 2016. De oprit, fostul presedinte nu a oprit insa pe nimeni (motiv pentru care draga de Elenuta a si fost nevoita sa-si caute adapost tocmai in jungla din Costa Rica) si poate de aceea a si ajuns sa scoata documente secrete din teschereaua cu care a plecat de la Cotroceni. Cert este ca Traian Basescu a lecturat, ieri, in Senat, pasaje dintr-un document al SRI din 2011, mai exact din protocolul semnat atunci de SRI si Parchetul de pe langa ICCJ. ”Plec de la premisa ca avem nevoie urgenta de desecretizarea protocolului SRI – ICCJ, pana cand nu va fi public acest protocol nu vom intelege mecanismele prin care unele complete de judecata condamna, asa-numitele canale”, si-a motivat Basescu demersul, nu inainte de a sustine ca documentul – secret, repetam – i-ar fi ”parvenit” cu cateva luni in urma. Chiar asa sa fi fost, scoaterea lui la lumina de catre Basescu contrazice flagrant lectia pe care fostul presedinte o preda, public, de pe prispa Cotroceniului. ”Avem obligatia sa ne abtinem de la a comenta negativ decizii ale Justitiei, de a nega actiuni ale procurorilor, pentru ca are cine sa le nege daca este nevoie”, propavaduia Basescu atunci. Deci, cum ramane in final, domn’ Basescu? Este bine sau nu sa comentam negativ protocoalele SRI, sentintele date de instante, actiunile procurorilor? Sau, mai simplu, e bine sau nu sa fi chiar atat de ipocrit?

author avatar
Simona Badulescu
2.521 afisari

5 COMENTARII

  1. @Apreciați pozitiv sau negativ acțiunea prezentată de articol cât și modul în care sunt prezentate faptele ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger