AcasăNewsBasescu, despre mortii din Algeria: "Trebuie sa ne asumam ce s-a intamplat!"

Basescu, despre mortii din Algeria: „Trebuie sa ne asumam ce s-a intamplat!”

Prezent luni la intalnirea anuala cu ambasadorii acreditati la Bucuresti, presedintele Traian Basescu a lansat un atac, cu manta, la adresa ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

Avand in vedere auditoriul, alcatuit exclusiv din ambasadori ai altor tari, in prima instanta se naste ipoteza ca presedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit de statul algerian, care nu s-a ingrijit sa asigure integritatea cetatenilor straini, implicit a celor romani, in criza ostaticilor de la In Amenas – pozitie pe care o avusese duminica seara si MAE.

Insa, Traian Basescu nu a specificat „statul algerian”, ci a spus, textual, ca „cetatenii romani au plecat cu gandul ca STATUL lor ii va proteja”. Adaugand si mentiunea ca „nu avem o evaluare finala a situatiei de la In Amenas” (n.r. au existat critici la adresa MAE referitoare la modul in care s-a gestionat situatia din nordul Africii), dar si precizarea „nu avem dreptul să trecem peste acest eveniment, fără să ne asumăm ce s-a întâmplat”, devine clar ca liderul de la Palatul Cotroceni a vrut sa-l intepe si pe ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, „amicul” sau cu care s-a razboit in 2012, in scandalul legat de reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

author avatar
eNational
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger