AcasăNewsBasescu, condescendent cu Medvedev

Basescu, condescendent cu Medvedev

Traian Basescu se declara gata sa-i asigure “confortul” omologului rus Dmitri Medvedev, in spinoasa chestiune a scutului antiracheta.

Traian Basescu merge pe mana americanilor, chiar daca asta ii deranjeaza pe vecinii rusi

Criticat in mai multe randuri pentru zgandarirea marelui nostru vecin de la Est, prin tot felul de declaratii deloc gustate la Kremlin, Traian Basescu recidiveaza. Tema: amenintarile cu revenirea la epoca razboiului rece, recent lansate de liderii rusi nemultumiti de instalarea scutului antiracheta american sub nasul lor. Chestionat, Basescu a preferat un raspuns cam in doi peri: “Declaratia presedintelui Medvedev trebuie tratata cu condescendenta necesara unui sef de stat, a unei mari puteri nucleare”. Asta nu inseamna insa ca Romania nu isi va vedea mai departe de interesele ei si ca va pune “vreo clipa sub semnul intrebarii” aranjamentul cu Washingtonul, explica Traian Basescu. In schimb, presedintelui rus i se va da, la momentul potrivit, “confortul ca aceste instrumente militare nu vizeaza lovituri impotriva Federatiei Ruse”. Context in care Basescu s-a declarat convins ca si Medvedev “este gata sa dea Romaniei garantii ca nicio racheta care exista acum pe teritoriul Federatiei Ruse nu va atinge vreodata teritoriul Romaniei”. Garantii despre care seful statului vorbeste, dar in care nu prea crede, dupa cum reiese in continuare: “Dansul doreste garantii juridice. Sigur ca si Romania se intreaba : Oare noi avem vreo garantie juridica? Constatam ca n-avem. Avem dreptul sa discutam subiectul”.

PDL, lasat sa se descurce de unul singur

Odata rezolvate problemele de politica externa, Traian Basescu a revenit la oile noastre interne. “Obiectivul meu nu mai este legat de procentele PDL in 2012, obiectivul meu este legat iesirea Romaniei din criza si trecerea pe crestere economica solida”, le-a dat el prima veste proasta pedelistilor. A doua a aparut atunci cand Basescu a tratat cu vadit dezinteres problema imposibilitatii ca Emil Boc (lider mai prost cotat in sondaje decat partidul) sa devina “locomotiva” PDL. “Or creste locomotive pana in 2012”, a expediat Basescu subiectul.

author avatar
Simona Badulescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger