AcasăNewsBasescu, comando pentru Dragnea

Basescu, comando pentru Dragnea

Ani de zile s-a laudat Traian Basescu cum a ridicat el Justitia din tarana si a transformat-o din slujnica PSD-ului intr-o doamna sigura pe sine, puternica si respectabila. Magnificul neamului isi lasa astazi balta marile idealuri si opinteste sa-l tina la putere pe Liviu Dragnea pana cand acesta va reusi sa modifice Codurile penale. De unde rezulta ca, in cazul lui Basescu, dragostea de sine si de Elene e mult mai mare decat dragostea de tara. 

Odata pensionat si despuiat de putere, ”animalul politic” de odinioara a capotat. Anchetarea uneia dintre fete si posibilitatea vizitarii Lenutei Udrea la vorbitor l-a facut pe Basescu sa uite de cruciada reconstruirii independentei Justitiei (cruciada pornita chiar de el) si sa viseze cu ardoare la ziua in care Codurile penale vor lua chipul dorit de PSD. Un chip in care abuzurile permise astazi de legislatia judiciara vor fi inlocuite cu menajarea deplasata a inculpatilor/infractorilor. Romania o va da din lac in put dar Basescu va putea spera la intoarcerea Elenei din Costa Rica. Sau asa crede el, motiv pentru care s-a grabit sa-i refaca lui Dragnea majoritatea parlamentara pierduta cu concursul lui Ponta.

Parintele ”statului paralel”, la fel de interesat ca Dragnea de castrarea Codurilor penale

Spre deosebire de incertitudinea care pluteste asupra intoarcerii Elenei Udrea in patria muma, certa este umplerea, literalmente peste noapte, a gaurilor facute de Ponta in armura parlamentara a lui Dragnea cu pemepisti de sorginte uneperista. Este vorba despre aceiasi ex-uneperisti nu au cedat cantecelor de sirena susurate de fidelii lui Gabriel Oprea la urechile lor si au refuzat sa paraseasca PMP-ul, ca urmare dezgustul nascut fata de partidul lui Basescu in doar o zi naste mare mirare. Asta daca nu cumva Steriu & Comp., nu au taiat-o la PSD, in grup organizat, chiar din ordinul lui Basescu – ipoteza cea mai credibila la aceasta ora. Este adevarat ca Basescu il critica non-stop pe Dragnea, dar sa nu uitam ca acuzatiile aduse de cei doi ”statului paralel” sunt identice si in plus se stie ca politicienii seamana cu popii: una spun/propavaduiesc si alta fac. Mai mult, Basescu sustine cea mai mare parte din modificarile legislative propuse de PSD in cazul legilor Justitiei si a Codurilor penale, situatie de unde poate deduce ca fostul presedinte asteapta cu aceeasi nerabdare ca si Dragnea adoptarea noilor prevederi. O adoptare despre care toata lumea stie ca va ramane batuta in cuie destula vreme chiar si daca PSD pierde dupa aceea majoritatea. Nu de alta, dar politicieni cu iz ”penal” misuna prin toate partidele (doar pufarinii din USR pot face exceptie, n-au avut functii publice de prim rang neam de neamul lor si sunt la primul sejur parlamentar), asa ca in nimeni, indiferent ca face parte di Putere sau din Opozitie, nu nutreste un interes real pentru o anticoruptie ca la mama ei.

Ex-pedelistii, mai precauti decat fostii uneperisti

Chiar daca i-au suportat totul lui Basescu de dragul puterii si avantajelor capatate pe vremea cand mergeau in siajul lui, ex-pedelisti stiu ce-i poate pielea fostului ”Zeus”. Ca urmare, trompeta regruparii proaspat sunata de Basescu i-a lasat reci si asta desi nici dupa patru ani nu se simt in largul lor in PNL. Cu PMP-ul ciuruit chiar de el insusi si cu cruciada moldoveneasca fasaita, Traian Basescu are mari sanse sa iasa din politica pe usa din dos. Si asta in timp ce Elena Udrea ii va trimite bezele tot din Costa Rica.

author avatar
Simona Badulescu
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger