AcasăNewsBasescu cere EUTANASIEREA cainilor fara stapan: “Nu sunt mai presus de oameni”

Basescu cere EUTANASIEREA cainilor fara stapan: “Nu sunt mai presus de oameni”

Presedintele Traian Basescu a facut, marti, un apel catre Guvern sa emita o ordonanta de urgenta  prin care sa se stabileasca eutanasierea cainilor care nu sunt “adoptati”. “Castrarea cainelui nu-i scoate dintii. El ramane si musca”, a declarat seful statului.

Basescu a facut marti o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, el abordand patru subiecte in discursul sau, unul dintre ele fiind cel al cainilor fara stapan, in contextul in care un copil de patru ani a fost ucis luni de un maidanez, intr-un parc din Bucuresti.

“Am fost primarul Capitalei. Cand au blocat procesul de eutanasiere a cainilor maidanezi in Bucuresti, Parlamentul a facut-o politicianist. Zilele acestea am inregistrat un copil ucis de caini. Din acest motiv, fac apel la Guvern, pentru ca administratiile locale sunt cu mainile legate de legislatia in vigoare, sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca un termen scurt sau rezonabil in care iubitorii de caini sa ia maidanezii acasa, dupa care, cei care nu au fost adoptati, sa fie imediat eutanasiati”, a declarat seful statului.

De asemenea, Traian Basescu sustine ca maidanezii nu ar mai trebui castrati pentru ca asta nu face decat sa prelungeasca timpul in care dispar cainii fara stapani.

“Nu e o solutie relativ rapida, poate dura 10-15-18 ani, nu stiu cat traiesc cainii. Castrarea e o solutie pe termen lung care, din 2004, de cand avem noua legislatie in vigoare, s-a dovedit ca nu da rezultate. Oamenii trebuie sa se simta in siguranta. Nu trebuie sa mai asteptam sa mai moara un om sfasiat de caini pentru a intelege ca trebuie sa luam aceasta masura. Nu putem pune cainii mai presus de oameni, de un copil nevinovat care se duce sa se joace cu el pentru ca asa a vazut in cartile de povesti, ca un caine e prietenul omului. Sunt revoltat de demagogia legata de iubitorii de caini.

Am cinci caini, trei adunati de pe strada. Atat am putut sa cresc. Sunt vaccinati si castrati si traiesc langa o familie. Pentru demagogii care cresc caini – tine-l langa om, pentru ca, altfel, devin o salbaticiune! Fac un apel la Guvern sa emita o ordonanta de urgenta. Cazul de luni nu ne mai lasa sa asteptam! Castrarea cainelui nu-i scoate dintii. El ramane si musca. Un caine castrat, in salbaticie devine mai agresiv”, a mai adaugat presedintele Romaniei.

author avatar
Alina Costache
1.576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger