AcasăNewsBasescu, ATAC DUR: "Nu exclud sa convoc referendum! Ponta, cati bani...

Basescu, ATAC DUR: „Nu exclud sa convoc referendum! Ponta, cati bani ai luat sa semnezi pentru Rosia Montana?”

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca premierul Victor Ponta a gresit cand a semnat pentru proiectul Rosia Montana. „Nu am nicio problema sa declansez un referendum national pe tema asta”, a mai spus seful statului.

 

Traian Basescu

Traian Basescu a subliniat ca el este in continuare un sustinator al mineritului, precizand, de asemenea, ca aprobarea proiectului exploatarii de la Rosia Montana se putea face prin Hotarare de Guvern. Presedintele a declarat ca promovarea acestuia prin lege care sa fie adoptata de Parlament este inca o dovada de „lasitate” a actualului Guvern, scrie adevarul.ro.

Totodata, Basescu a adaugat ca nu exclude posibilitatea de a convoca un referendum national pe aceasta tema, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014, mentionand ca, asa cum premierul il intreba cati bani a luat pe proiect, desi nu era semnat nimic, ar vrea sa intrebe si el acum: „Ponta, cati bani ai luat ca sa semnezi pentru proiect?”.

Duminica, la Universitate, s-au strans sute de manifestanti care au protestat fata de proiectul de la Rosia Montana, o parte dintre ei asezandu-se pe carosabil si blocand traficul auto pe sensul de mers dinspre Piata Romana, in timp ce pe celalalt sens se circula. Protestarii, cu pancarte si steaguri ale Romaniei, au scandat mesaje impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, dar si a Guvernului, cerand demisia premierului Victor Ponta.

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat in sedinta de marti a Guvernului si va fi transmis Parlamentului spre adoptare, noteaza stirileprotv.ro.

Investitia Rosia Montana, blocata de mai multi ani din cauza disputelor privind protectia mediului, a fost inclusa in Planul national de investitii si locuri de munca lansat, in urma cu o luna, de Guvern si prezentata ca proiect de „exploatare cu noi standarde de mediu” de unde statul estimeaza beneficii de 78% din ceea ce genereaza proiectul.

author avatar
Alina Costache
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger