AcasăNewsBasescu ameninta ca se duce la Procurorul General: "A fost o inscenare...

Basescu ameninta ca se duce la Procurorul General: „A fost o inscenare ordinara”

O referire la cazul fostului primar Gutau l-a facut pe Traian Basescu sa se dezlantuie, efectiv, la adresa fostei sefe a Instantei Supreme, Livia Stanciu, actualmente unul dintre cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale.

Vorbind despre cauza edilului valcean, Basescu a folosit cuvinte foarte dure, precum „un dosar trucat, o ordinarie a justitiei”, concluzionand ca „a fost o inscenare ordinara”. Mai mult, fostul presedinte a dat de inteles, seara trecuta, la Romania TV, ca nu exclude sa mearga la Pachet, pentru a transmite procurorului-sef ce anume stie despre cauza respectiva. „Ca sa am constiinta impacata, probabil ca ma voi duce la Procurorul General sa spun ce stiu”, a sustinut Basescu.

Primarul Gutau

Fostul lider de la Cotroceni, despre care multi isi amintesc faptul ca a numit-o pe Stanciu in fruntea Inaltei Curti, in vremea cand era primul om in stat, lasa acum sa se inteleaga ca ar vrea ca Stanciu sa nu mai faca parte din CCR. „Am avut tot timpul convingerea ca Gutau a fost nevinovat si ca i s-a facut o inscenare – dupa ce doua complete (…) te declara nevinovat, la Curtea Suprema (…) doamna Stanciu si inca o doamna au spus vinovat”, a mai subliniat Basescu.

Acuzatiile fostului numar 1 in stat vin pe fondul faptului ca, recent, s-a aflat ca Mircia Gutau a obtinut o pretioasa victorie tocmai de la CEDO, for ai carui reprezentanti au ajuns la concluzia ca fostul edil din Ramnicu Valcea a fost condamnat pe nedrept la 3 ani si jumatate de inchisoare, sentinta in cazul sau fiind data de Inalta Curte.

361 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger