AcasăNewsBasescu. Alta poanta, aceeasi sarlatanie

Basescu. Alta poanta, aceeasi sarlatanie

Fostul presedinte da cu Justitia de toti peretii, iar Justitia, intr-o timiditate inexplicabila, nu-i spune nici macar da-te mai incolo

Dezvaluirile lui Dan Andronic privind fraudarea alegerilor din 2009 au mai inviorat un pic atmosfera. Prea era amorteala cu salarizarea unitara, care ba se joaca acum, ba se mai amana. Ceea ce ziaristul scoate la iveala pare a fi de o gravitate iesita din comun. Sau asa s-a vrut a fi zugravit tabloul. In realitate, este acelasi joc din spatele caruia se iteste ranjetul lui Basescu.

Fostul presedinte da cu Justitia de toti peretii iar Justitia intr o timiditate inexplicabila nu i spune nici macar da te mai incolo

S-a intamplat, deci, la alegerile prezidentiale castigate de Basescu. Mai sa juri ca Andronic a innebunit, atacandu-si stapanul si, in nemernicia lui, ca un caine turbat, a muscat mana care l-a crescut si care l-a hranit. Nimic mai fals. Tinta, daca urmaresti cu atentie pretinsele dezvaluiri, nu este Basescu, ci incomoda Laura Codruta Kovesi.

Conspirati, conspirati, dar sa stim si noi!

Chiar in seara alegerilor, in casa lui Gabriel Oprea s-au adunat seful SRI, George Maior, adjunctul lui, Florian Coldea, procurorul-general de atunci, Laura Codruta Kovesi si jurnalistul Dan Andronic. Stop joc! Dan Andronic in ce calitate? Invitat de cine? Sau trimis? Cu ce scop? Reprezenta interesele cui? Si spune mai departe Andronic cum cei trei convivi si gazda lor au tot vorbit intre ei, au sunat multa lume, au primit telefoane, cereau date si informatii. Ceea ce nu spune este cu cine au vorbit cei patru, de parca toti interlocutorii capatasera nume conspirative de „ala” sau „aia” si nu puteau fi identificati. Presupunand ca la plecare ar fi trebuit sa dea raportul celui care l-a trimis acolo, ce ar fi spus? Ca Maior a vorbit cu „ala”? Ca a sunat-o Kovesi pe „aia” si i-a zis? Ce? Ce i-a spus, domnu’? Hai ca pute de la o posta a facatura buna de vandut amatorilor de basisme! Dupa cateva ore, Andronic a plecat. Foarte frumos, ca doar nu se mutase acolo. Si? A vorbit cu cineva despre ce a vazut, despre ce a auzit? N-a mai spus. Sau poate a uitat s-o faca. Vreme de sapte ani a tot uitat. Si nici Basescu, omul care stia si daca dormi in patul nevestei sau al alteia, nu a aflat. Saracul, mi-e mila de el.

Sub patrafirul lui Traian

Nu am niciun motiv sa cred ca Basescu ar fi castigat cinstit alegerile din 2009, mai ales ca presa vremii comenta ca, inainte de inchiderea urnelor la ambasada Romaniei din Paris, vota cate un roman la patru secunde. Ce iuteala! Si poate nu mintea. Andronic nu da, insa, niciun indiciu concret despre fraudarea alegerilor. Nimic. Niciun cuvant. Ideea este dezvoltata doar de Traian Basescu, intr-o emisiune televizata. Ca si cum, in lipsa de ceva mai bun, se baga singur in cofa. Eronat! Altul era scopul. O spune cu gura lui, in acelasi stil hahait, ca daca asa stau lucrurile – cum? – Coldea, Maior si Kovesi trebuie arestati. Asta era, deci! Kovesi! Si, ca un facut, a doua zi dupa emisiune, Andronic a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala pentru marturie mincinoasa, in legatura cu banii din campania electorala din 2009. Urata coincidenta, cum face si el o dezvaluire, cum il ia DNA cu astea din urma. Ca de fiecare data, caci, ori de cate ori se strange latul in jurul lui Basescu si Udrea, mai apare cate o spovedanie la indemnul si sub patrafirul fostului presedinte, ca marturisirea de pacate a lui Turcescu acoperitu’.

author avatar
Andrei Coman
1.449 afisari

3 COMENTARII

  1. Andronic, nu prea ai lasat amintiri placute in urma ta. Sa te fereasca Dumnezeu sa deschida vreunul gura….

  2. Mie imi spune instinctul ca Udrea este cea care strange latul in jurul lui Basescu. Il simte ca vrea sa o arunce peste bord si sa o abandoneze salvandu-si pielea. O fi sarlatania lui Basescu, nimic de zis, dar mascarada e a Elenei Udrea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger