AcasăNewsBasescu a respins propunerile lui Pivniceru pentru sefia DNA si a Parchetului...

Basescu a respins propunerile lui Pivniceru pentru sefia DNA si a Parchetului General

Seful statului a respins, vineri, propunerile inaintate de catre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, pentru sefia Parchetului General si a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Presedintele Basescu a spus „nu” propunerilor pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Tiberiu-Mihail Nitu, respectiv cea de procuror-sef al DNA, Ioan Irimie, inaintate de catre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Motivul respingerii celor doua propuneri tine de lipsa transparentei in procesul de selectie organizat de Ministerul Justitiei. „Motivatia principala care a stat la baza deciziei domnului presedinte Traian Basescu este lipsa de transparenta a procesului de selectie organizat de Ministerul Justitiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un numar mai mare de procurori cu bune performante sa se inscrie la procesul de selectie”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, Traian Basescu „atentioneaza ca pentru a accepta, in viitor, propunerile facute de ministrul Justitiei este necesara revizuirea totala a procedurii de selectie a procurorilor care urmeaza a-i fi propusi pentru functii de conducere in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in Directia Nationala Anticoruptie”, conform documentului citat.

Mona Pivniceru anunta, in noiembrie, ca propunerea sa pentru sefia Parchetului General este Tiberiu Nitu. Totodata, ministrul Justitiei l-a ales pe Ioan Irimie pentru sefia DNA. Cateva zile mai tarziu, sectia pentru procurori a CSM i-a audiat pe Irimie si Nitu, cei doi primind, insa, aviz negativ pentru numirea in functiile mentionate. Avizul CSM a fost unul consultativ, decizia finala apartinandu-i presedintelui. Pivniceru a inaintat sefului statului cele doua propuneri la finalul lunii decembrie a anului trecut.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger