AcasăNewsBarroso face apel la partidele de centru ca sa salveze UE

Barroso face apel la partidele de centru ca sa salveze UE

Barroso cere mai multa unitate impotriva euroscepticilor

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a facut apel la formatiunile politice europene de centru sa se uneasca impotriva celor de extrema dreapta, care castiga teren.

Barroso este convins ca unirea partidelor de centru-stanga, centru-dreapta, liberalii si Verzii va forma o majoritate indestructibila in Parlamentul European, intru revitalizarea blocului comunitar.

Pericolul euroscepticilor

Barroso cere mai multa unitate impotriva euroscepticilor

Pe fondul nemultumirilor fata de politicile de austeritate impuse popoarelor din blocul comunitar, au inflorit partidele eurosceptice, ca Frontul National din Franta, UKIP din Marea Britanie, Partidul Libertatii din Olanda, partidul elen Syriza (anti-austeritate) si Miscarea Cinci Stele din Italia. Unirea acestora ar putea rezerva peste 20% din locurile din Parlamentul European, ceea ce ar ameninta, chiar din sanul conducerii europene, noile masuri, tot nepopulare, care urmeaza a fi implementate. Barroso nu se teme ca proeuropenii nu vor detine majoritatea in PE, dar ar fi de dorit o uniune a acestor forte. Aceste formatiuni vor trebui sa paraseasca zona lor de confort si sa sustina cauza Europei”, a subliniat Barroso.

Nemultumirea populatiei, principalul „inamic” al UE

Conform lui Barroso, „majoritarii” nu trebuie sa trateze superficial nemultumirea populatiei comunitare generata de nivelul ridicat al somajului, masurile de austeritate si cresterea economica extrem de lenta. Iar cat priveste libera miscare in UE, Barroso sustine acest principiu de baza si spera ca se va intelege ca „nu poti avea o piata interna fara libertate de miscare”.

author avatar
Adina Mutar
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger