AcasăNewsBarroso detoneaza bomba in privinta Spatiului Schengen

Barroso detoneaza bomba in privinta Spatiului Schengen

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a facut, vineri, declaratii referitoare la posibilitatea ca Spatiul Schengel sa se mareasca in curand.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat, vineri, ca Bulgaria, tara care analizata de reprezentantii CE in cadrul aceluiasi dosar cu Romania, este pregatita sa adere la Spatiul Schengen, informeaza novinite.com.

Prezent la Sofia, unde a avut loc deschiderea unei linii de metrou, Jose Manuel Barroso a declarat ca Bulgaria ar trebui sa primeasa un raspuns favorabil in cazul aderarii la Spatiul Schengen, fara a face insa referiri si la Romania, tara care de curand a fost aspru criticata in cadrul raportului MCV, referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare, definitoriu pentru aderare.

Totodata, Jose Manuel Barroso i-a anuntat pe oficialii bulgari ca Bulgaria are nevoie in continuare sa combata crima organizata si sa-si imbunatateasca absorbtia de fonduri europene.

„De fiecare data cand vin in Bulgaria sunt impresionat de dinamica progresului”, a declarat Jose Manuel Barroso.

Raportul MCV al CE a fost unul cuprinzator, acesta criticand Romania pentru nerespectarea principiului suprematiei legii ori a separarii puterilor in stat, liderii europeni fiind nemultumiti de Guvernul condus de Victor Ponta, considerand ca acesta a facut presiuni asupra judecatorilor Curtii Constitutionale.

author avatar
Ionut Zgimbau
642 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger