AcasăNews”Baronul” Ionel Arsene a fost saltat pentru 24 de ore

”Baronul” Ionel Arsene a fost saltat pentru 24 de ore

Cunoscut drept ”baron” de Neamt, Ionel Arsene – liderul PSD Neamt si presedintele Consiliului Judetean local – a fost retinut, ieri, de procurorii anticoruptie.

Desi e plina iarna DNA incearca sa l puna la rece pe Ionel Arsene un lider <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> apropiat de Dragnea

Considerat a fi ”omul lui Dragnea”, Ionel Arsene este acuzat de DNA de trafic de influenta. Fapta comisa, conform procurorilor, in anul 2013, cand Arsene (deputat si lider local al PSD la aceea vreme) ar fi primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro ”pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala”. Si tot anchetatorii sustin ca banii care ”au fost remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti” urmau sa ajunga la persoanele din conducerea ANI ”prin intermediari”. Toate acestea fiind zise, ieri, in prezenta lui Arsene, procurorii DNA l-au si saltat pe acesta pentru 24 de ore si au anuntat ca astazi va fi prezentat Tribunalului Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Trezindu-se din betia aceptarii fara nicio problema a nominalizarii Vioricai Dancila, pesedistii au acuzat, prin vocea lui Serban Nicolae, ”abuzul” savarsit de DNA prin arestarea unui politician acuzat de fapte vechi de cinci ani. Abuz sau nu, cert este ca necazul care l-a lovit pe Ionel Arsene strica petrecerea de ”botez” al noului lor guvern.

Ziua ”sfintilor” la DNA

In spatele zarvei iscate de retinerea lui Ionel Arsene, procurorii anticoruptie nu si-au vazut, ieri, capul de treaba. Pe usa DNA-ului s-au perindat tot nume sonore, unele cu avocatii alaturi iar altele bazandu-se doar pe propria persoana. Prospatura in domeniu a fost liderul minoritatilor din Parlament Varujan Pambuccian. Conform acestuia, in cazul lui a fost vorba despre un document prin care este anuntat ca a incetat ”ascultarea” sa de catre servicii. Un document despre care procurorii au avut amabilitatea sa-l anunte pe Pambuccian ca a intarziat din cauza Postei – asa cum a declarat acesta, evident debusulat, la iesire. Actor in nu mai putin de patru dosare instrumentate de DNA, fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar a trecut si el, tot ieri, pragul procurorilor, dar alte detalii nu s-au aflat. Surpriza zilei a constituit-o prezenta Robertei Anastase. Fost presedinte al Camerei Deputatilor in era PDL, Anastase s-a prezentat la DNA insotita de avocat si a refuzat sa dea orice informatii presei. ”Am fost chemata in calitate de martor” a fost tot ce au spus Anastase si aparatorul ei. Cat despre surse, acestea sustin doar ca audierea lui Anastase are legatura cu ”un dosar de coruptie”, fara alte amanunte. Coincidenta sau nu, imediat dupa Anastase la usa DNA-ului a batut Gheorghe Stefan Pinalti – un client mai vechi al procurorilor specializat intre timp in denunturi. Interesanta a fost si vizita facuta  DNA-ului, ieri, de seful Serviciului Omoruri Radu Gavris. Gavris nu a fost invitat de nimeni dar, conform unor zvonuri, a tinut el sa le faca procurorilor anticoruptie ”o vizita colegiala, institutionala”. Curios.

author avatar
Simona Badulescu
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger