AcasăNewsBaroni, atentie la Dragnea!

Baroni, atentie la Dragnea!

Daca Iohannis nu sunt barbati de onoare, ”baronii” sunt cei care si-o vor lua

Conform unor zvonuri de ultima ora, Klaus Iohannis s-ar pregati sa sesizeze Comisia de la Venetia pe tema modificarilor aduse de PSD – ALDE legilor Justitiei. Iata un gest care excede in mod clar pactul incheiat de presedinte cu liderul PSD.

Daca Iohannis nu sunt barbati de onoare baronii sunt cei care si o vor lua

Tabara PSD & Comp., tocmai a rasuflat usurata dupa ce prima dintre cele trei legi contestate a trecut practic cu bine de CCR. Iar cum CCR-ul este o institutie pur romaneasca (adica una numita politic dar echidistanta pana-n maduva), este de asteptat ca si celelalte doua legi sa scape neciufulite serios de Curte. Situatia ar putea fi insa diferita daca legile in cauza ar ajunge sub lupa Comisiei de la Venetia – avertismentul scris dat de CE putand fi interpretat ca un semnal in acest sens. In plus, sa nu uitam ca parlamentarii care au operat modificarile si CCR refuza sa ceara avizul Comisiei de la Venetia iar sesizarea trimisa de ICCJ a fost respinsa nu din cauza continutului ci a faptului ca Inalta Curte nu este abilitata sa se adreseze respectivului organism european.

Iohannis, pus la incercare

Presedintele tarii are insa acest drept, ceea ce inseamna ca, in cazul in care Iohannis decida sa trimita legile Justitiei la Venetia, modificarile operate de majoritatea PSD – ALDE ar putea sa nu se simta prea bine. Asta ar insemna insa si ca Iohannis isi baga coada in problemele (de suflet!) ale pesedistilor, deci incalca flagrant pactul de neagresiune incheiat cu Dragnea. De aici incolo, analiza este simpla: daca Iohannis o comite totusi inseamna ori ca a decis sa iasa din starea de zen si sa ia taurul confruntarii politice de coarne, ori ca Liviu Dragnea a mai facut vreun pact, el stie cu cine, in urma caruia el scapa cu pielea intreaga dar ”baronii” pesedisti nu prea. Daca Iohannis tradeaza, asta e, in fond este vorba despre un adversar. Daca insa ”baronii” sunt tradati de Dragnea va fi nasol. Pentru social-democrati, evident, dar cum PSD-ul a fost pus in ultimul an tot in situatii de cacao noroc ca au deja antrenament.

author avatar
Simona Badulescu
935 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger