Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » “Barocamera”. Fostul manager al spitalului Floreasca si medicul Lascar, trimisi in instanta

“Barocamera”. Fostul manager al spitalului Floreasca si medicul Lascar, trimisi in instanta

Autor:

Atat profesorul doctor Radu Macovei, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, din Capitala, cat si chirurgul Ioan Lascar, fostul sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul unitatii medicale, precum si Mariana-Magdalena Gontariu, fost sef al biroului Achizitii al spitalului amintit vor ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, in dosarul cunoscut, generic, opiniei publice, drept “Barocamera de la Floreasca”.

 

radu macovei manager floreasca 300x183 Barocamera. Fostul manager al spitalului Floreasca si medicul Lascar, trimisi in instanta

(foto: investigatorul.ro)

Procurorii anticoruptie au anuntat, luni, ca i-au trimis in judecata pe cei trei, pe care ii acuza de  “abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave”, in cauza in care sunt deferiti justitiei si Aurel Catalin Galea, administrator al S.C. Gemedica S.R.L., precum si firma amintita, in ambele cazuri pentru “complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave”.

ioan lascar 300x263 Barocamera. Fostul manager al spitalului Floreasca si medicul Lascar, trimisi in instanta

Ioan Lascar

In rechizitoiul cauzei, procurorii au notat, printre altele, faptul ca “in anul 2013, inculpatii Macovei Alexandru Radu, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, Gontariu Marina-Magdalena, in calitate de sef Birou achizitii publice si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului si Lascar Ioan, in calitate de sef Clinica chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si de membru in comisia de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului, in urma unei licitatii fictive, au incheiat cu societatea GEMEDICA S.R.L., reprezentata de inculpatul Galea Aurel Catalin, un acord-cadru. Pe baza acestui acord cadru, s-au achizitionat, cu incalcarea prevederilor legii privind achizitiile publice si la preturi supraevaluate, un numar de 54 de echipamente medicale necesare dotarii „Unitatii de ingrijire a arsilor grav””, ca “barocamera nu este functionala si nici instalata. Cu toate acestea, reprezentanti ai autoritatii contractante, impreuna cu cei ai furnizorului, au semnat procese-verbale de receptie si procese-verbale de punere in functiune”, dar si ca “Ministerul Sanatatii s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 8.213.831 lei”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!