Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bariton transgender, pentru prima data pe scena unei opere americane

Bariton transgender, pentru prima data pe scena unei opere americane

Autor:

O solista transgender a primit rolul principal, pentru prima data, intr-o opera. Premiera unei montari cu ”Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart  va avea loc pe scena Operei din Tulsa.

 

 bariton1 Bariton transgender, pentru prima data pe scena unei opere americaneLucia Lucas este bariton si interpreteaza rolul care da titlul capodoperei mozartiene in cea de-a 71-a stagiune a respectatei institutii de spectacol din statul american Oklahoma. Lucas are cetatenie americana dar traieste in Germania si a mai aparut pe scenele europene, dar este prima data cand interpreteaza un rol principal in Statele Unite. “Am fost frapat de vocea ei. A fost uluitor, puterea, adancimea si frumusetea”, spune Tobias Picker, compozitor si regizorul artistic responsabil cu distribuirea lui Lucas.bariton2 Bariton transgender, pentru prima data pe scena unei opere americane “Lucia Lucas a petrecut atat de mult timp incercand sa fie un baiat/barbat in viata reala incat se pricepe sa interpreteze rolul de barbat si este oricand bucuroasa sa joace un rol masculin pe scena (atata timp cat nu i se cere sa o faca in viata de zi cu zi)”, anunta site-ul artistei care se arata incantata de faptul ca majoritatea rolurilor ei continua sa fie masculine pe scena. Lucia Lucas are 38 de ani si cand s-a mutat in Europa se numea Lucas Harbour. Isi construise deja o cariera ca bariton pana in 2013, cand a devenit femeie. Cu toate ca a urcat pe mai multe scene europene, montarea de la Tulsa este primul spectacol in care cantareata revine intr-un rol principal in tara sa natala.


3 comentarii to Bariton transgender, pentru prima data pe scena unei opere americane

  1. Sandy

    Păi nu-l avem, și noi, pe Cezar Ouatu !

  2. Vicu

    Pe cuvantul meu daca nu ma indragosteam de ea noaptea la bar. Sa vedeti cand o sa penetreze sportul adio lumea femeilor daca nu cumva la tenis cate una unu nu o bate mereu saraca pe Simona. Adio probe femeiesti. Eu cand o sa mai cunosc fete am sa le dau proba atingerii intre picioare sa fiu sigur ca e ea si nu un elefant 🐘 cu trompa.

  3. Vicu

    De ce nu concureaza la contratenor? Bariton femeie sperie si sob🐭lanii din podeaua operi…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!