Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Barbosii fac cheta pentru SMURD

Barbosii fac cheta pentru SMURD

Autor:

Din pacate nu e o gluma, desi ar fi de rasu’-plansu’ sistemului se sanatate romanesc: cum medicii din Cluj ajung la interventii cu ambulante vechi si de 11 ani (si nu numai ei),  membrii asociatiei Beard Brothers din oras cauta sa stranga 150.000 de euro pentru un vehicul nou, o ambulanta de tip C, care este destinata urgentelor medicale cu prioritate maxima si transportului asistat al pacientului.

 

ambulanta Barbosii fac cheta pentru SMURD

Clujenii de la Beard Brothers vor sa stranga 150.000 de euro pentru o ambulanta noua, in conditiile in care echipajele ies la interventii cu vehicule vechi si de 11 ani

„De ele depinde daca pacientul ajunge in viata sau nu, clar e o nevoie reala. Din pacate s-ar putea ca toti la un moment dat sa ajungem acolo. Am vazut ambulantele si stim niste lucruri. Am vazut ca unele sunt lipite cu scotch si chestiuni de genul”, spune Cornel Hoza, presedintele Beard Brothers. Aproape trei sferturi din ambulantele din Romania sunt mai vechi de sapte ani si ar trebui scoase din uz, iar in unele judete sunt vehicule care au la bord un milion de kilometri si au nevoie de service o data la cateva zile. Desi in Vestul Europei ambulantele sunt inlocuite obligatoriu la cinci ani, medicii romani se confrunta cu vehicule vechi, cu aparatura la fel de veche. Nici Clujul nu face exceptie, 60% din parcul de tehnica auto are norma de casare depasita, o singura ambulanta are o vechime de 6 ani in interventie, restul sunt de la 7 ani in sus, unele avand peste 11 ani vechime, care pun in pericol viata pacientilor, avertiza seful ISU Cluj.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!