AcasăNewsBarbati in Justitie sunt doua femei

Barbati in Justitie sunt doua femei

Sefele ICCJ si CSM demonstreaza ca macar ele au suficient sange in instalatie si sunt gata sa scuture Justitia de toate ”Portocalele” stricate

Prezente la prezentarea bilantului Parchetului General, sefele ICCJ si CSM au lasat deoparte orice parti pris de casta si au atacat frontal bubele din justitie.

Sefele ICCJ si CSM demonstreaza ca macar ele au suficient sange in instalatie si sunt gata sa scuture Justitia de toate Portocalele stricate

Mai barbate decat orice coleg mascul din sistem, Cristina Tarcea si Simona Marcu (presedintii ICCJ, respectiv CSM) au vorbit deschis, ieri, despre problemele interne cu care se confrunta in prezent magistratura. Probleme pe care multi magistrati ori le ignora ori incearca sa le ingroape, desi este vizibil de la o posta ca lucrurile merg prost in Justitie chiar si fara amestecul factorului politic. ”La bilantul Inspectiei Judiciare de ieri am remarcat o concluzie, din pacate, destul de nefericita, si anume aceea ca desi numarul actiunilor disciplinare a scazut, a crescut numarul abaterilor savarsite cu rea-credinta si grava neglijenta”, a atacat Tarcea frontal problema abuzurilor comise in Justitie. Abuzuri acompaniate, conform sefei ICCJ, de neregulile aparute ca urmare a legislatiei ”neclare si imperfecte” (rod al ”reformarii Justitiei din 4 in 4 ani”) si de efectele nefaste ale actualelor Coduri penale (schimbate in urma cu trei ani) – respectiv ”prelungirea si ingreunarea procedurilor, afectarea la o judecata intr-un termen rezonabil si crearea unei practici neunitare”. Sefa CSM Simona Marcu i-a tinut isonul lui Tarcea. I-a avertizat pe procurori ca este obligatoriu sa verifice orice neregula semnalata ”indiferent de statutul juridic al reclamantului” (aluzie directa la acuzatiile aduse procurorilor DNA Ploiesti de membrii familiei Cosma) si ”sa-si asume de fiecare data erorile”. Altfel spus, Marcu i-a poftit pe procurori sa nu-si mai bage capul in nisip atunci cand sunt acuzati colegi de-ai lor, ci sa-si faca onest datoria daca vor intr-adevar sa termine cu abuzurile din sistem.

author avatar
Simona Badulescu
667 afisari

2 COMENTARII

  1. Prezente la prezentarea…. Bravo, Simono! Nu puteai să zici, simplu, ”prezente la BILANȚUL Parchetului General…”. N-am citit mai departe. Păcat că ziarul unde scrie un mare talent ca Răzvan Ioan Boanchiș abundă în exprimările handicapate ale unor nechemați.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger