AcasăNewsBarbat cazut intr-o prapastie din Piatra Craiului, salvat de jandarmii brasoveni

Barbat cazut intr-o prapastie din Piatra Craiului, salvat de jandarmii brasoveni

Alertati, seara trecuta, si informati despre disparitia unui barbat din Zarnesti, in varsta de 78 de ani, jandarmii brasoveni au pornit in cautarea acestuia. Nu singuri, ci in echipe din care au facut parte, printre altii, salvamontisti, dar si localnici dornici sa dea o mana de ajutor pentru gasirea omului.

S-a aflat ca omul se indrepta catre Manastirea Coltii Chiliilor, din Masivul Piatra Craiului. Nu a mai ajuns la destinatie, pentru ca la un moment dat a cazut intr-o prapastie, la circa 50 fde metri adancime, si si-a pierdut, temporar, constienta.

In prima faza, eforturile salvatorilor s-au dovedit zadarnice, pana catre ora 4 dimineata, cand s-au oprit temporar cautarile, cu gandul sa fie reluate joi dimineata, la ora 7, din cate au anuntat, joi, reprezentantii IJJ Brasov.

Omul a fost gasit, insa, dupa ce mai multi jandarmi inimosi si curajosi au decis sa continue incercarile de a da de urma batranului, pe intuneric si in conditii deloc usoare, e lesne de inteles. „Echipa de jandarmi condusa de catre plt. maj. Bucsoiu Ioan a continuat sa caute benevol, desi misiunea se sistase temporar, si in zona ”Dupa Barsa”, eforturile acesteia fiind rasplatite in jurul orei 05.17 cand au gasit persoana in cauza in stare de semi-inconstienta, cu mai multe leziuni ca urmare a caderii de aproximativ 50 m intr-o vale, dar in viata”, mai transmit reprezentantii IJJ Brasov.

Victima a primit, apoi, ingrijiri de la cadrele medicale de la SMURD.

sursa foto: Facebook/Jandarmeria Brasov

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger