AcasăNewsBarack Obama jura pe doua Biblii ca va respecta Constitutia, cu degetele...

Barack Obama jura pe doua Biblii ca va respecta Constitutia, cu degetele incrucisate pentru Amendamentul 2

Obama a depus juramantul la Casa Alba

Ieri, Barack Obama si-a depus juramantul la Casa Alba, intr-un cadru privat, pentru al doilea mandat de presedinte. Azi, are loc inaugurarea „cu public”.

Obama a depus juramantul la Casa Alba

„Jur in mod solemn ca voi indeplini cu credinta indatoririle de presedinte al Statelor Unite si imi voi consacra toate fortele pastrarii, protejarii si apararii Constitutiei Statelor Unite”.

„Vin dupa arme? Pai, aveti arme de asalt!”

Proprietarii de arme de asalt au boicotat festivitatea

Obama jura pe doua Biblii, una care a apartinut lui Abraham Lincoln, la investirea sa, in 1861, iar a doua, care i-a apartinut reverendului Martin Luther King Jr.  Prin aceste doua Biblii, Obama vrea sa asigure poporul ca va merge pe aceeasi cale, de la emanciparea sclavilor, inceputa de Lincoln, pana la  respectarea drepturile civile, impusa de Luther prin miscarea sa. Insa, Obama a dat deja 23 de „ordine executive” privind controlul armelor si a lasat mana libera guvernelor locale sa decida alte masuri de ingradire ale Amendamentului nr.2, care asigura dreptul poporului american de a purta arme. Mai multe asociatii de proprietari de arme au  boicotat ceremonia de investire.  Cu ocazia asta, circula si un banc pe retelele de socializare, la refuzul mai multor asociatii de serifi ca politia sa fie implicata in confiscarea armelor de asalt de la populatie. „Vin dupa armele voastre? Pai, aveti arme de asalt!”

New look pentru Michelle Obama

Michelle etalandu-si noul look la festivitatea publica

„Sefa”, cum este poreclita sotia lui Barack Obama, Michelle,  inaugureaza si ea o noua coafura pentru festivitatea de investire a presedintelui. „Stilul peruca” face ravagii prin colegii, iar Prima Doamna vrea sa fie in pas cu moda. Noul look va putea fi observat cand cuplul Obama va parcurge Pennsylvania Avenue, artera ce leaga sediul Parlamentului de Casa Alba.

author avatar
Adina Mutar
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger