AcasăNewsBanii pe Cupru Min vin mai la vara

Banii pe Cupru Min vin mai la vara

Cupru Min a fost adjudecata de Roman Copper cu 200 de milioane de euro

Noii proprietari ai Cupru Min si-au adjudecat, deocamdata fara plata, un zacamant ce valoreaza peste sase miliarde de euro, pentru care au promis sa dea 200 de milioane de euro. Investitorii ar putea sa achite banii catre stat abia prin iunie sau iulie.

La exploatarea Rosia Poieni se afla 60% din rezerva strategica de cupru a Romaniei

Potrivit precizarilor venite din partea reprezentantilor Ministerului Economiei, firma Roman Copper Corp., controlata de canandienii de la Bayfront Capital Partners, nu are de ce sa se grabeasca. In 10 zile de la licitatie (adica cel tarziu astazi, 5 aprilie) se semneaza contractul de privatizare si exista doua clauze suspensive.

Una este legata de Consiliul Concurentei, care trebuie sa aprobe tranzactia, ceea ce este de asteptat sa se si intample, iar cealalta priveste autorizatia de mediu. Exista un termen minim de 15 zile pentru obtinerea autorizatiei de la Consiliului Concurentei care poate sa dureze si 90 de zile, perioada minima fiind valabila si in cazul autorizatiei de mediu. Daca tot n-au banii necesari, canadienii s-ar putea folosi de acest interval de timp ca sa caute investitori, iar statul ar putea fi lasat sa astepte cu ochii in soare, probabil chiar pana la vara.

author avatar
Arpad Dobre
98 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce trebuie sa vindem patrimoniul national altor oameni ? de ce nu investim noi in tara noastra

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger