AcasăNewsBani pentru orele suplimentare ale politistilor

Bani pentru orele suplimentare ale politistilor

Munca suplimentara se dispune de seful ierarhic, in scris, fara a se putea depasi 180 de ore anual.

Politistii care desfasoara activitati deosebite cu caracter operativ sau neprevazut pot fi platiti pentru orele suplimentare efectuate in timpul saptamanii, arata MAI.

Munca suplimentara se dispune de seful ierarhic in scris fara a se putea depasi 180 de ore anual

Aceasta masura a fost luata, cu caracter de exceptie, numai pentru angajatii Ministerului Afacerilor Interne, fiind stabilita prin Legea nr. 79/2018 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in conditiile in care pentru restul personalului bugetar orele suplimentare se compenseaza numai cu timp liber corespunzator.
Astfel, se vor putea plati orele suplimentare efectuate in domeniul ordinii si sigurantei publice, in respectarea regimului frontierei de stat a Romaniei, in situatii de urgenta, in personalizarea, emiterea si evidenta generala a documentelor de identitate si a pasapoartelor simple, in emiterea si evidenta permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare ale autovehiculelor rutiere, atunci cand:a) au un grad ridicat de risc asupra integritatii fizice, sanatatii sau vietii personalului implicat;b) au un grad ridicat de complexitate si dificultate;
c) presupun interventia specializata in functie de nivelul de urgenta si/sau gravitate al situatiei/evenimentului;d) in situatii de catastrofe, calamitati, tulburari de amploare ale ordinii si sigurantei publice ori alte asemenea evenimente, la cresterea capacitatii operationale a unitatii. Regula de baza ramane compensarea cu ore libere platite, iar atunci cand acest lucru nu este posibil din cauza deficitului de personal, munca suplimentara va fi remunerata.

author avatar
Mihai Koblenko
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger