AcasăNewsBancile centrale ar putea sa emita Bitcoin

Bancile centrale ar putea sa emita Bitcoin

FMI lasa banii si o da pe criptomonede

Bancile centrale din intreaga lume ar trebui sa ia in considerare emiterea unei monede digitale intrucat tranzactiile de acest fel  ar deveni mai sigure, a afirmat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

FMI lasa banii si o da pe criptomonede

Statul ar putea avea rolul de a furniza bani economiei digitale. Avantajele sunt clare. Platile se realizeaza imediat, in siguranta, sunt ieftine si potential semi-anonime, iar bancile centrale isi vor asigura o prezenta importanta in sectorul platilor. (…)Bancile centrale din Canada, China, Suedia si Uruguay iau „serios in considerare” propunerile privind emiterea unei monede digitale,  a spus oficialul FMI  la o conferinta desfasurata in Singapore. Pe de alta parte, Banca Centrala Europeana nu intentioneaza sa emita o moneda digitala, deoarece “tehnologia de baza este inca fragila si folosirea numerarului se afla la un nivel ridicat in zona euro”, dupa cum a firmat recent presedintele BCE, Mario Draghi. Daca Europa este prudenta in fata proliferarii rapide a criptomonedelor, in special Bitcoin, si in Romania emiterea de moneda electronica va putea fi facuta doar de institutii autorizate de BNR, care va administra registrul acestora si le va supraveghea, emitentii trebuind sa dispuna la data autorizarii un capital initial de 350.000 de euro. Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

author avatar
Bogdan Borcea
122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am citit ca dimpotriva, Coreea de Sud si alte economii puternice considera monedele cripto periculoase si chiar le-au interzis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger