AcasăNewsBanca Mondială - economia României a crescut cu 25% în doi ani

Banca Mondială – economia României a crescut cu 25% în doi ani

In ciuda faptului că diverși analiști economici, apropiați de Cotroceni și de Opoziție, prevestesc apocalipse economice și susțin ba că bugetul nu e bun, ba că avem cheltuieli prea mari, ba că ne părăsesc investitorii, lăsând astfel să se înțeleagă că economia românească e pe butuci, cifrele oficiale arată cu totul altceva.

Și anume, de exemplu, că economia României crește din 2016 extrem de sănătos, cu mult peste media creșterii la nivelul Uniunii Europene. Astfel, în 2016, țara noastră avea un PIB de 759,227 de miliarde de lei, în creștere cu 4,8% faţă de anul 2015. Atunci ajunseserăm la un PIB pe cap de locuitor de 22.370 de dolari, după cum arătau calculele Băncii Mondiale la acea vreme, adică cu aproape 2.000 de dolari mai mult decât în anul precedent.

Majorarea PIB-ului a continuat. În 2017, produsul intern brut a fost de 858,333 de miliarde de lei, în creştere cu 6,9% faţă de anul 2016. Tradus, tot de Banca Mondială, în produs intern brut pe cap de locuitor, însemna 24.510 dolari, ceea ce echivala cu o creștere de 2.140 de dolari, comparativ cu 2016.

Nici 2018 nu a fost deloc rău pentru economia românească. Anul trecut, produsul intern brut a ajuns la 949,6 miliarde de lei. O creștere de nici mai mult, nici mai puțin de 25% față de anul 2016. Mai precis, cu aproape 190 de miliarde de lei mai mult decât în 2016, ceea ce înseamnă cele mai mai creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României.

Iar pe cap de locuitor, în 2018, produsul intern brut din România a ajuns la 26.500 de dolari, cu 6.640 de dolari mai mult decât în 2015, din câte arată același raport publicat de Banca Mondială.

author avatar
Andrei Coman
424 afisari

2 COMENTARII

  1. 90% DIN PIB-ul ROMANIEI IL CONSTITUIE SEMIPRODUSELE IMPORTATE SI FINISATE, AMBALATE SAU VOPSITE IN TARA NOASTRA si care se intorc de unde au fost importate.
    CAT LA SUTA DIN VALOAREA PIB-ULUI INVOCAT ARE VALOARE ADAUGATA DE ROMANII MUNCITORI IN ROMANIA……?????
    CARE ESTE PRODUCTIVITATEA MUNCII AUTOHTONE PENTRU OBTINEREA ACELUI PIB…..?????
    Povestea cu PIB-ul invocata este o mare TICALOSIE a ciumetilor narozi din jurul prostilor si tradatorilor care conduc ROMANIA LA GROAPA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger