AcasăNews"Balena Albastra". Firea: Nu este cool sa joci periculoase pe internet

„Balena Albastra”. Firea: Nu este cool sa joci periculoase pe internet

Procesul informativ menit sa ii faca pe copii, dar si pe parintii si profesorii lor sa constientizeze efectele negative ale unor jocuri online periculoase, de tipul „Balena Albastra”, a inceput, in prima parte a acestei zile.

Ministrul Dan si primarul Firea au pornit campania de informare

Sefa de la MAI, cat si cea de la Primaria Capitalei au ales o scoala de pe raza sectorului 6 pentru a da, practic, startul campaniei „Stop Joc! E viata ta!”, demers al autoritatilor aparut pe fondul raspandirii jocului amintit in randul elevilor romani.

Anuntand ca priveste lucrurile atat din perspectiva functiei, cat si a rolului de mama, primarul Firea ile-a dat cateva sfaturi copiiilor. „Spunem impreuna „nu!” tuturor jocurilor periculoase de pe Internet (…) Nu este cool sa joci jocuri periculoase pe internet. Coool este sa mancam sanatos, sa faceti sport, sa mergeti la teatru, sa-i iubiti si sa-i respectati pe dascali, pe parinti”, conchizand ca Internetul este util pentru „a ne informa” si nu pentru a accesa jocuri periculoase.

La randul sau, sefa MAI a stat de vorba cu elevii sccolii 164 din Capitala. „Suntem astazi aici nu pentru a va cere ceva, ci pentru a va oferi ceva. Vrem sa aveti convongerea ca va putem oferi siguranta, inclusiv in mediul virtual. Si am rugamintea sa comunicam”, le-a transmis ministrul de Interne, inainte de a afla de la copii ce anume obisnuiesc sa joace pe net. „Este important sa stim cu cine socializam pe Internet (…) este bine sa facem diferenta intre eroii falsi si eroii adevarati”, a conchis Carmen Dan.

La universitatea scolara respectiva a fost prezent si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, dar si solistul CRBL.

Din cate a anuntat Gabriela Firea, actiunea de informare a elevilor in legatura cu jocurile periculoase de pe internet va continua si in perioada urmatoare.

author avatar
Cristina Stefan
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger