AcasăNewsBalconing-ul face ravagii in Baleare

Balconing-ul face ravagii in Baleare

De la inceputul anului, mai multi turisti si-au pierdut viata sau au ramas paralizati dupa ce au sarit din hoteluri

Dupa doi ani de recul ca urmare a campaniilor de preventie, acest fenomen a revenit in forta in arhipelagul spaniol, potrivit autoritatilor din Palma de Mallorca.

Inconstienta unora este fara limite

Balconing-ul, practicat in special de turistii britanici sau irlandezi, reprezinta periculoasa incercare de a sari din balconul camerei de hotel direct in piscina sau de a trece in alt balcon. Deseori sub influenta alcoolului. Cel putin sase victime au ajuns la spitalul Son Espases din Palma de Mallorca, capitala Belearelor, de la inceputul anului, britanici , irlandezi si un francez. Trei au murit iar altii au fost grav raniti, unii paralizand. Numarul victimelor este mai mare decat al celor din 2016 si 2017 luate impreuna (cand s-au inregistrat sase cazuri dar nici unul mortal). Medicul Juan Jose Segura de la spitalul Son Espases, care studiaza acest fenomen periculos, afirma ca aceste cifre nu privesc decat internarile in acest spital, ceea ce lasa sa se inteleaga ca si alte cazuri de ”balconing” au loc in restul arhipelagului. Politia si guvernul regional nu au inca o cifra globala ale cazurilor din acest an. Dar au fost trei cazuri noi. Saptamana trecuta, un irlandez de 14 ani a murit dupa ce a cazut din balconul hotelului unde se afla impreuna cu mama sa, in Mallorca. In aceeasi zi, la Ibiza, un tanar de 20 de ani a fost internat in stare grava dupa ce a cazut din balconul hotelului.

De la inceputul anului mai multi turisti si au pierdut viata sau au ramas paralizati dupa ce au sarit din hoteluri

Potrivit presei britanice, victima este un consilier municipal din Londra. Un alt caz de banconing a fost inregistrat vineri, pe insula Formentera. Studiul doctorului Segura, facut in perioada 2010-2015, a notat 46 de pacienti tratati la spitalul sau dupa un ”balconing”. Peste 60% erau britanici, departe de germani sau spanioli. In medie, cazaturile au avut loc de la o inaltime de opt metri iar toti pacientii erau barbati cu varste medii de 24 de ani. Juan Jose Segura a participat la campanii de sensibilizare in Marea Britanie, in parteneriat cu ambasada Regatului Unit in Spania, unde autoritatile locale incearca sa stopeze balconing-ul.Hotelurile deja au distribuit pliante de avertizare a turistilor iar unele ii plaseaza pe tinerii suspectati ca au de gand sa sara din balcoane in piscine in camere de la parter sau etaje inferioare. Primaria din Calvia, unde se afla statiunea Magaluf, reputata drept capitala ”turismului etilic”, a luat masuri. Incercarea de a trece dintr-un balcon in altul al hotelului este sanctionata cu amenzi mari iar vanzarea de alcool dupa o anumita ora este interzisa, la fel si vizitele organizate in turnee la baruri.

author avatar
Tudor Borcea
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger