Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Balanta defecta a Justitiei

Balanta defecta a Justitiei

Autor:

In Romania, de foarte multe ori, Justitia pare mai degraba un diavol ghidus decat unul dintre cele mai serioase si drepte institutii din toate timpurile. Azi va prezentam doua cazuri-exemplu de dreptate absurda facuta in Tribunalele democrate care te obliga sa te intrebi cu ce masura cantaresc judecatorii.

 

290409 justitie justitia anp 9679317 2 1 Balanta defecta a Justitiei

Pentru luare de mită iei 13 ani de pârnaie; omori un om primeşti 1,9 ani cu suspendare

Multa lume stie despre cazul managerului Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana. DNA a dovedit, negru pe alb, ca acesta, in calitate de manager a pretins anumite sume de bani, respectiv de „aproape 311.000 euro, 28.000 USD si peste 4,7 milioane lei, din care a primit in total aproape 198.000 euro, 28.000 USD si peste 4,7 milioane lei”. Banutii astia urmau sa atraga bunavointa managerului pentru derularea in bune conditii si platii la timp a facturilor aferente contractelor incheiate intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta cu diverse societati. Bineinteles, in toata aceasta increngatura apar si tot soiul de off-shore-uri, neamuri de-ale lui Capatana s.a.m.d. In final, Danut Capatana este condamnat, in decembrie anul trecut, la 13 ani si 4 luni inchisoare. Sentinta nefiind definitiva. Ati remarcat deci, ce neclintita a fost Justitia constanteana cu acest “monumental” spagar. In acelasi timp, pe 7 ianuarie 2010, un barbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanta, cu o viteza neadaptata la starea drumului. Finalul: a lovit doua masini si a ranit doua persoane dintre care una a decedat. Procesul a durat sase ani, si, in noiembrie anul trecut, Justitia isi face simtita “dreptatea”: barbatul cu Clio primeste 1, 9 ani cu suspendare. Concluzia: iei spaga si primesti 13 ani si patru luni, omori un om si iei 1,9 ani cu suspendare. Pai nu-i tare Justitia? Ce conteaza viata unui om vizavi de balcanica mita? Cum s-o imparti dreptatea asta? Noi am inteles ca Justitia e legata la ochi, dar pare cam flusturatica atunci cand e viata unui om in joc.

P:S. Tot in cazul accidentului de mai sus, Tribunalul constantean a inventat si o premiera: doi soferi care parcasera neregulamentar, si pozitia automobilelor pare sa fi influentat conduita soferului masinii Clio, au primit fiecare cate noua luni de bulau cu suspendare, caci fiecare a fost gasit cu cate 15 la suta din culpa accidentului… Pai, spuneti dumneavoastra, nu-i sucita rau de tot Justitia asta?    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!