Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bai, statule de drept, ai curaj sa-i ceri banii lui Iohannis?

Bai, statule de drept, ai curaj sa-i ceri banii lui Iohannis?

Autor:

In sfarsit, lungului sir de procese privind casele lui Iohannis i s-a pus capat, definitiv si irevocabil. Adevaratii proprietari au fost repusi in drepturi dupa ani si ani de prezentari in fata instantelor de judecata. Bineinteles ca se putea termina mult mai repede, dar indarjitul presedinte si consoarta Carmen au depus toate staruintele sa-si pastreze imobilele dobandite prin fals. Le-au pierdut, fapt ce i-a nemultumit teribil. Ca au ramas cu banii, cateva sute de mii de euro, nu ii nemultumeste. Cine are curaj sa-i ceara?

 

carmen iohannis klaus iohannis Bai, statule de drept, ai curaj sa i ceri banii lui Iohannis?

Statul de drept este atunci cand…. este daca…. este ca si cum…. este despre…. este langa…. va promitem ca il vom vizita in vacanta urmatoare!

Nu cred ca exista cineva care sa poata defini statul de drept in mod real, nu in sens juridic. Libertati garantate, drepturi, legi, ierarhii, norme, independenta institutiilor, democratie, ordine? Asta este? Si atunci, de ce statul de drept, pe care fiecare presedinte l-a plimbat pe cerul gurii prin discursuri pompoase, arata ca un pisoi tinut in poale si scarpinat sub barbie?

Ghinion, jupane Klaus!

Are curaj statul asta de drept sa-i bata in usa lui Iohannis si sa-i zica „jupane, ti-ai facut de cap cat ai vrut, acum scoate banii si plateste”? E ca la han, mananci si bei dupa pofta inimii, dar la sfarsit scoti punga cu galbeni pe masa. Jupan Klaus nu numai ca a benchetuit ani de zile, dar a plecat si cu banii hangiului. Iohannis si-a bagat in buzunar niste bani la care nu avea dreptul, dovedit fiind ca actele erau false. Stia de fals, autorul fusese  judecat si condamnat de multa vreme, dar a preferat sa mearga pe tacute si sa adune teanc peste teanc la tescherea. S-o fi bazat pe pozitia lui de staroste al Sibiului, unde nimeni nu ii sta impotriva? Proasta inspiratie. Sau pe pozitia lui de presedinte caruia nimeni nu are curajul sa-i ceara socoteala? Ghinion, jupane! Lumea s-a desteptat dupa dusul Basescu si nu se mai teme.

Ce greu i-o fi doamnei Carmen

In mod surprinzator, adunatura pestrita si zgomotoasa nu suna adunarea la Piata Victoriei, ca sa-si exprime dezaprobarea fata de gesturile presedintelui. Si cel cu falsul, si cel cu nereturnatul banilor. Tinerii aia liberi si mai nu stiu cum, care cred ca opozitia inseamna DNA si strada, nu mai cer ca statul de drept, pentru care le-au degerat unghiile la proteste, sa-si faca datoria. Si nici pe Carmen Iohannis nu vad sa o incurajeze prin vreo actiune, ca poate i-o fi si ei greu cand vorbeste elevilor pe care ii pastoreste despre corectitudine, cinste, onoare, respect pentru lege si onestitate. Nici statul de drept, notiunea asta abstracta, pana la urma, nu da semne ca ar vrea sa  renunte la mangaiatul pe dupa urechi si la torsul de placere. Altminetri fioros descris in discursurile oficiale de la UE si pomenit pe la bilanturile din tara, cand umple gura vorbitorilor sau e fluturat ca un iatagan, acum nu mai are curaj sa sara din poala cui il rasfata. Nimeni nu-i striga lui Iohannis „jupane, da banii inapoi hangiului!”. De ce?


8 comentarii to Bai, statule de drept, ai curaj sa-i ceri banii lui Iohannis?

 1. allan

  La cat tupeu zace in el nu va da niciun ban, va sfida pe toata lumea cu ranjetul lui bolnav.

 2. Georgeta Dan

  Trebuie sa fie interesant cand Carmen Iohannis vorbeste despre corectitudine elevilor…

 3. Nicu Grama

  Iohannis si slugile institutionale se vor prevala de faptul ca in hotararea instantei nu scrie si ca e obligat sa returneze vreun ban cuiva. Un truc demn de un borfas, mizerabil pentru un presedinte de stat.

 4. Bn.

  Banii trebuiesc plătiţi de către judecătorii corupţi, dacă au fost dovezi de urme de fals în acte publice. În caz contrar legea are treabă cu debitorul, nu cu preşedintele.

 5. Bn.

  Banii trebuiesc plătiţi de către judecătorii corupţi, dacă au fost dovezi de urme de fals în acte publice. În caz contrar legea are treabă cu debitorul, nu cu preşedintele.

 6. cobe

  Ce talie si masca fortata de grof,pardon groh.Plange pamantul sub mutalak,de atata greutate si avere,stransa pentru nimeni,ei neavand urmasi,dar boala este grea si nevindecabila.Mai repede scoate statul,colonia o basine de la un mort decat banii de la vietuitoarea asta.

 7. cip

  Ciudat totuși că nu e si condamnat penal Johannis.
  Ceva e putred, pentru ca automat ar fi trebuit sa aiba si dosar penal pentru fals, beneficii obtinute prin fals samd.

  Totusi, pe langa beneficiile nejustificabile ale pretenului Dragnea, acestia 2 sunt ca si inexistenti.

 8. Justinian Tiberius Claudius

  Justinian Tiberius Claudius · Son & Servant of God at Imperium Romanum

  Nu mai are sens sa ceri bani inapoi.
  ceea ce numiti bani e o conventie mai iluzorie decat ceea ce numiti Realitate – nimicul nu poate sa ceara nimicului ..nimic
  Aus Nichts entsteht Nichts .
  Din Nimic se naste nimic

  nu uitati:
  Dati inapoi Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al Lui Dumnezeu . Adica … NImic. Nu mai cumparati nimic . ce se va ingtampla ? Imperiul se va prabusi.
  Dominus Vobiscum


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!