AcasăNewsBacau versus Israel

Bacau versus Israel

Mai marii Romaniei si-au schimbat brusc obiceiurile in aceasta saptamana: presedintele Iohannis a lasat strainatatea si s-a deplasat doar pana la Bacau, iar Liviu Dragnea a trecut in schimb granita Teleormanului si a aterizat tocmai in Israel.

Concret, in timp ce Liviu Dragnea trecea, ieri, pragul presedintelui Israel, Reuven Rivlin, Klaus Iohannis s-a multumit cu o vizita de lucru la societatea comerciala Aerostar SA din Bacau. Care este intr-adevar lider local si regional in domeniul fabricatiei de piese destinate domeniului aviatiei, in intretinerea de avioane civile si in furnizarea de solutii in domeniul sistemelor defensive aero si terestre, dar nu se poate compara cu o vizita  la nivel inalt efectuata in Israel.

Iohannis, gafe dupa gafe

Teribil deranjat de vizita lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă în Israel preşedintele Iohannis a tunat şi fulgerat de la Bacău

Nemultumit cel mai probabil de situatie, Iohannis a si gafat in serie, la finalul turului facut la Aerostar. Cand, grabit sa-l puna la index pe Dragnea, Iohannis a vorbit despre posibile ”intelegeri secrete” facute de ”domnul Dragnea acolo, cu evreii”. Formulare nefericita si gresita (tara se cheama Israel, nu Evreia) mai ales din partea unui presedinte de etnie germana iar dovada in acest sens sta si avalansa de critici declansata imediat in mass media. O a doua greseala facuta de Iohannis a fost acuzarea Vioricai Dancila ca a plecat ”fara mandat” si deci nu reprezinta Romania. Fara mandat din partea cui cand este premierul Romaniei si reprezinta, chiar si fara sa vrea, in aceasta calitate tara (nu comentam aici cum)  oriunde s-ar duce. In plus, sa nu uitam ca nu s-a dus aiurea-n tramvai sa bata la usa lui Netanyahu si chiar a fost asteptata cu nebanuite onoruri – a primit de la Patriarhul Ierusalimului, Teophilos al III-lea, ”Crucea Sfantului Mormant” – cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Ierusalimului, de exemplu. Ca sa nu stricam momentul festiv nu vorbim despre limba in care a multumit, dar faptul ramane fapt si onorul acordat onor. Revenind strict la Iohannis, trebuie spus ca acesta a uitat ca nu exceleaza in sarcasm/umor si a mai dat-o o data in bara afirmand ca Dragnea ”s-a consultat singur in fata oglinzii” inainte de a pleca spre Israel. Pai poate dumneavoastra taman va plimbati atunci cu bicicleta, domnule presedinte, si atunci a fost buna si oglinda.

Dragnea, in largul lui pe Pamantul Sfant

Spre deosebire de Klaus Iohannis, care cu greu si-a tinut frustrarile in frau la Bacau, Liviu Dragnea a discutat relaxat cu primii doi oameni din Israel, presedintele si premierul, despre relatiile excelente mentinute timp de 70  de ani intre cele doua tari, despre aprofundarea cooperarii romano-israeliana (nu romano-evreiasca!) pe viitor si despre cea mai spinoasa chestiune la zi: relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Subiect in legatura cu care Dragnea le-a promis gazdelor ca va accelera consultarilor interne pornite pe tema in Romania. Una peste alta, liderul PSD a dat demne ca se simte excelent chiar daca opozitia si presedintele reclama, in tara, ”secretomania” in care si-a aranjat deplasarea in Israel.

author avatar
Simona Badulescu
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger