AcasăNewsBACALAUREAT 2013: Au inceput inscrierile pentru prima sesiune. Afla toate detaliile!

BACALAUREAT 2013: Au inceput inscrierile pentru prima sesiune. Afla toate detaliile!

Liceenii care urmeaza sa sustina in acest an Bacalaureatul se pot inscrie, incepand de luni, la prima sesiune a „examenului maturitatii”.

Au mai ramas doar cateva zile pana cand ele ii care termina liceul intra in febra examenelor. Inscrierile pentru BACALUREAT 2013, prima sesiune, cea din vara (iunie-iulie), au loc in perioada 27-31 mai. Conform calendarului anuntat de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, prima proba a BAC-ului 2013 va incepe pe 10 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A, ce se va incheia pe 12 iunie. In intervalul 12 – 14 iunie 2013 absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale sustin proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B. Intre 17 – 21 iunie 2013 are loc evaluarea competentelor digitale – proba D, iar in perioada 25 – 28 iunie 2013 este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C.

Probele scrise incep pe 1 iulie, cu cea de la Limba si literatura romana – proba E)a). O zi mai tarziu, pe 2 iulie, absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale sustin proba scrisa la Limba si literatura materna – proba E)b), in timp ce pe 3 iulie candidatii inscrisi la BACALAUREAT 2013 sustin proba obligatorie a profilului – proba E)c). Pe 5 iulie, absolventii de liceu intra din nou in salile de exament, de aceasta data pentru ultima proba scrisa, cea la alegere  a profilului si specializarii – proba E)d).

Odata scapati de emotiile examenelor, candidatii inscrisi la prima proba a BAC-ului 2013 vor avea de asteptat pana pe 8 iulie, sa vada ce note au luat. In aceasta zi vor fi afisate rezultatele, pana la ora 12. In aceeasi zi, absolventii de liceu care sunt nemultumiti de notele primite, pot face contestatii, in intervalul orar 12-16. Contestatiile urmeaza sa fie solutionate intre 9 si 11 iulie, urmand ca pe 12 iulie sa fie afisate rezultatele finale ale primei sesiuni a BACALAUREATULUI 2013.

In cazul in care nu trec de prima sesiune, sau, din diferite motive nu pot sustine examenele, canidatii au o noua sansa, in toamna. Inscrierile pentru cea de-a doua sesiune a BACALAUREATULUI 2013, cea din august-septembrie 2013, au loc in perioada 15 – 19 iulie 2013.

1.133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger