Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » BAC 2018. Sesiunea de toamna incepe luni. CALENDARUL probelor

BAC 2018. Sesiunea de toamna incepe luni. CALENDARUL probelor

Autor:

Ca si anii trecuti, candidatii care, din diferite motive, nu au promovat sesiunea din vara a “examenului maturitatii”, mai au o sansa sa treaca de BAC – daca au invatat si trec de Bacalaureatul “de toamna”, care se desfasoara in perioada august-septembrie.

 

bac BAC 2018. Sesiunea de toamna incepe luni. CALENDARUL probelorIn acest an, a sesiune a Bacalaureatului incepe luni, 20 august. Iar din cele mai recente date facute publice dinspre Ministerul Educatiei, nu mai putin de 45.052 de candidati sunt asteptati sa vina sa dea probele examenului Bac-ului de “toamna”. Cei mai multi, adica in jurul a 28.000 sunt din promotia 2017-2018, restul de peste 16.000 fiind absolventi ai promotiilor din anii precedenti.

Cu mentiunea ca sesiunea de “toamna” a Bacalaureatului incepe cu probele scrise, conform Calendarului anuntat de minister, probele urmeaza sa aiba loc astfel:

-20 august – Limba si literatura romana/E)a,

– 21 august – Limba si literatura materna/E)b,

-22 august – proba obligatorie a profilului/E)c si 23 august: proba la alegere a profilului si specializarii/E)d.

Cat priveste celelalte probe, “evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se desfasoara in zilele de 24 si 27 august si este urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 28 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in zilele de 30 si 31 august”, din cate a transmis MEN.

Primele rezultate vor fi afisate in centrele de examen si pe site-ul Ministerului Educatiei pe 1 septembrie, notele finale urmand sa fie comunicate pe 6 septembrie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!