AcasăNewsBAC 2016 a inceput luni. Candidatii sustin deja prima proba

BAC 2016 a inceput luni. Candidatii sustin deja prima proba

Bacalaureatul 2016 – sesiunea de vara- a inceput, cu mai multe sau mai putine emotii in dreptul candidatilor, in functie si de staruinta cu care s-au pregatit pentru probe, in prima zi a acestei saptamani.

Ca si in anii precedenti, cea dintai proba pe care o au de trecut absolventii de liceu inscrisi la examenul cunoscut drept cel al „maturitatii”, este cea orala la limba si literatura romana. Si presupune o evaluare a competentelor pe care le au candidatii de a comunica, la nivel oral, in limba romana. Aceasta proba A din cadrul BAC 2016, sesiunea iunie-iulie, se va desfasura, conform calendarului examenului, pe durata a nu mai putin de trei zile: luni, marti, dar si miercuri, fiind urmata de testarea la limba si literatura materna, insa la care vor participa doar absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale, iar apoi de evaluarea capacitatii de exprimare si comunicare intr-o limba straina.

La nivel de cifre, din directia Ministerului Educatiei aflam faptul ca, pentru a sustine acest examen in sesiunea de vara a Bacalaureatului 2016, s-au inscris 137.344 de absolvenţi de liceu, peste 70% dintre ei fiind absolventi ai promotiei curente, in timp ce doar 22.351 dintre ei incheindu-si studiile in anii trecuti care, insa, pana la aceatsa data fie nu au sustinut fie nu au promovat acest examen.

sursa foto: edu-news.ro

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger