AcasăNewsBAC 2014, sesiunea de toamna: Subiectele la proba scrisa la limba romana

BAC 2014, sesiunea de toamna: Subiectele la proba scrisa la limba romana

Bacalaureat 2014 toamna. Aproape 40.000 de absolventi de liceu au sustinut luni proba scrisa la limba romana in sesiunea de tomana a bacalaureatului 2014. Candidatii au primit subiecte diferite la Romana diferite, in functie de profilul absolvit, Real si Tehnologic si Uman si Pedagogic.

Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu cate 30 de puncte, la care se adauga 10 puncte din oficiu.

La profilul real si tehnologic elevii au primit un text la prima vedere, din romanul „Rusoaica” de Gib Mihaescu, pe baza caruia au avut de rezolvat noua cerinte care vizeaza cunostintele de vocabular, de teorie literara, precum si capacitatea de a intelege si de a interpreta un text literar. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte, despre importanta regulilor intr-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de scris un eseu de 2-3 pagini  in care sa prezinte tema si viziunea despre lume a lui Bacovia asa cum se reflecta intr-un text studiat.

Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din romanul „Lydda” de Duliu Zamfirescu si romanul postbelic la subiectul al treilea, conform gandul.info.

La proba scrisa la limba romana s-au inscris 39.091 de absolventi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promotia curenta si 9.475 din promotiile anterioare.

author avatar
Alina Costache
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger