AcasăNewsBAC 2014, sesiunea de toamna: Sapte elevi constanteni, eliminati de la proba...

BAC 2014, sesiunea de toamna: Sapte elevi constanteni, eliminati de la proba scrisa obligatorie a profilului

Nu mai putin de sapte candidati au fost eliminati din examen, miercuri, dupa ce au fost prinsi in timp ce incercau sa copieze la proba scrisa obligatorie a profilului.

In timp ce absolventii profilului uman inscrisi la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2014, au sustinut, miercuri, proba la istorie, candidatii care au absolvit profilul real au dat piept cu subiecte de matematica. 1.247 de candidati constanteni care au terminat liceul in 2014, dar si cei din promotiile anterioare au intrat in salile de clasa pentru a trece pe foile de examen rezolvarile la subiectele extrase inainte de inceputul probei obligatorii, in speranta ca vor lua note cat mai mari.

Sapte dintre ei, insa, au fost eliminati din examen doar in Constanta, pentru frauda si tentativa de frauda, anunta reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean. Si asta dupa ce profesorii supraveghetori i-au prins avand asupra lor telefoane mobile, notite sau insemnari, lucru interzis pe parcursul desfasurarii testarii. Sase dintre elevi au fost eliminati in timpul examenului la matematica, in timp ce al saptelea a fost dat afara din sala in care sustinea proba la istorie, toti pierzand dreptul de a sustine examenul de Bacalaureat in urmatoarele doua sesiuni.

Sursa foto: ziarulargesenilor.ro

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger