AcasăNewsBAC 2014, sesiune toamna. Perle la proba de limba romana: Poezia Morometii...

BAC 2014, sesiune toamna. Perle la proba de limba romana: Poezia Morometii a aparut de doua ori in viata autorului

Proba de limba si literatura romana a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat le-a dat din nou batai de cap absolventilor de liceu si a pus la grea incercare rabdarea profesorilor corectori.

Desi au parte an de an de astfel de perle la proba de limba romana, profesorii continua sa fie uimiti de imaginatia sau lipsa de pregatire a candidatilor la examenul de bacalaureat.

In sesiunea de toamana a bacalaureatului 2014 cei mai multi dintre elevi si-au varsat supararea pe poezie. „Ma trezesc in fiecare zi si ma rog sa nu-mi pice iarasi poezie si chiar asta a picat, invat doar gen epic, puteti sa intelegeti? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare. Ne vedem cred ca si la anul, e greu subiectul. Imi exprim admiratia pentru profesori, dar ramaneti acasa….nu aveti ce corecta la mine”, a scris unul dintre candidati, potrivit adevarul.ro.

Alti elevi au facut mari confuzii intre autori, genuri literare si opere. „Poezia Morometii a aparut de doua ori in viata poetului Preda. Are 17 personaje Morometii dar cel mai tare e nea Ilie”, a notat un elev in timp ce altii au scris pe foaia de examen: „Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul si mircea cel batran”, “Eminescu, Eminescu, iar ne-ai distrus frate cu poezia ta”. „Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb”, apare pe foaia unui alt candidat.

Nici cerintele de la textul lui Gib Mihaescu nu au parut a fi mai usoare pentru absolventii de liceu. In privinta rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un raspuns personalizat: „Perfectul simplu il foloseste iubita mea care este olteanca, adica a facut o actiune de mult”.

In cazul textului de tip argumentativ despre importanta respectarii regulilor intr-un domeniu, un absolvent a fost cat se poate de transant: „Nu se merita sa respecti regulile intr-un domeniu, sefii sunt banditi si golani cu noi angajatii. Lucrez de doua luni de cand nu am luat bacul si isi bate sefii joc de mine”.

author avatar
Alina Costache
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger