AcasăNewsAvocatul acuzat de spaga, afaceri cu Primaria lui Oprescu

Avocatul acuzat de spaga, afaceri cu Primaria lui Oprescu

Andrei Gherasim

Avocatul Andrei Gherasim, care este acuzat de procurorii DNA ca a cerut o spaga de 100.000 de euro de la milionarul Nikolaus Mann pentru a-i pune o „pila” la instanta suprema si a-i „aranja” doua dosare, a facut afaceri cu Primaria Capitalei. El a castigat bani frumosi de pe urma celui mai mare proiect de mediu din Romania: statia de epurare a apei Glina.

Andrei Gherasim

Andrei Gherasim, care este fiul lui Traian Gherasim (fost  procuror general adjunct si, pana in urma cu cateva luni, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie) si al Elisabetei Gherasim (presedinte al  Sectiei de contencios-administrativ a Tribunalului Prahova), se poate considera un avocat foarte norocos.

Primarul Oprescu a participat la deschiderea statiei de epurare Glina

La scurt timp dupa ce a intrat in avocatura, tanarul descurcaret a reusit sa puna bazele unei mici firme, Gherasim Lawyers, specializata in drept penal, drept civil si drept comercial. In 2009, micuta casa de avocatura a dat lovitura, incheind o afacere de zile mari cu Primaria Municipiului Bucuresti, umilind, astfel, firme de prestigiu care visau la un asemenea contract. Mai exact, firma avocatului acuzat in prezent de trafic de influenta a fost angajata ca sa ofere asistenta juridica si sa faca toate interventiile necesare modificarii memorandumului de finantare si semnarii unui act aditional in cel mai mare proiect de mediu din Romania: „Statia de epurare a apelor uzate Glina, Faza 1”.

Interventiile lui Gherasim, un real succes

Pe site-ul avocatului Gherasim, la rubrica „Portofoliu”, sunt mentionati doar „doi” clienti: Primaria Capitalei, cu un proiect, si…Primaria Capitalei, cu un alt proiect. Gherasim nu precizeaza pe site de ce a ales primaria sa lucreze cu firma lui, in loc sa apeleze la juristii care au carte de munca la institutia publica, insa mentioneaza cu mandrie ca a dus la bun sfarsit misiunea. „Proiectul este unul de o importanta deosebita pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu locale si atingerea standardelor Uniunii Europene”, scrie pe site-ul lui Gherasim despre contractul de concesiune a serviciilor publice de canalizare si alimentare cu apa semnat intre Consiliul General al Capitalei si Apa Nova. Prima etapa a proiectului pentru care a intervenit Gherasim a necesitat fonduri de 108 milioane de euro. Finantarea a fost asigurata din fonduri nerambursabile de la UE, din imprumuturi BEI si BERD si de la bugetul de stat. Uniunea Europeana a  dat 70 de milioane de euro, Guvernul Romaniei a contribuit cu 3 milioane, iar restul a fost imprumutat de la BEI si BERD. Dupa semnarea actului aditional si modificarea planului de finantare cu ajutorul avocatului Gherasim, statia de epurare Glina a fost inaugurata cu mare fast, la finele anului trecut, la ceremonie fiind prezent si primarul general Sorin Oprescu.

Acuzat de trafic de influenta

Momentan, Andrei Gherasim nu poate profesa meseria de avocat, intrucat judecatorii Curtii de Apel Bucuresti i-au interzis acest lucru. De asemenea, avocatul nu are voie sa paraseasca tara, intrucat este acuzat de procurorii anticoruptie ca a cerut afaceristului Nikolaus Mann 100.000 de euro pentru a-l ajuta in doua dosare aflate la instanta suprema. Gherasim si Mann au fost retinuti saptamana trecuta, fiind acuzati de trafic de influenta, insa instanta nu le-a emis mandate de arestare preventiva.

author avatar
Narcis Voica
1.084 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu sunt studenta la drept si sunt profund dezgustata cand aud ca avocati,procurori sau judecatori sunt cercetati de DNA pentru diferite fapte penale,cum ar fi luatea de mita sau trafic de influienta.Nu inteleg deloc acest fenomen si ma intreb de ce au mai facut Facultatea de Drept.Incalca un jurmant si in acelasi timp pateaza justitia romana si astfel lumea isi pierde increderea.

  2. Un calcul matematic simplu ne arata ca George Iorgovan, fost avocat si partener de afaceri cu av.Andrei Gherasim,actual consilier al lui Oprescu a facut posibila colaborare dintre PMB cu Gherasim Lawers intr-un proiect de o asa anvergura.
    Bineinteles ca totul a fost pura coincidenta si intocmai in litera legii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger