Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Avocat sub control judiciar, pentru favorizarea faptuitorului

Avocat sub control judiciar, pentru favorizarea faptuitorului

Autor:

Un aparator al legii a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie care au dispus in cazul sau masura controlului judiciar, pentru un interval de aproape doua luni, mai exact 60 de zile.

 

dna 11 Avocat sub control judiciar, pentru favorizarea faptuitoruluiMasura a fost luata de catre reprezentantii DNA Constanta, in cazul lui Adrian Avram, avocat in cadrul Baroului Constanta, suspectat de favorizarea faptuitorului, din cate se mentioneaza, miercuri, din directia institutiei. In acest interval, aparatorul legii are de respectat unele obligatii, printre care aceea de a se prezenta la DNA Constanta, de fiecare data cand e chemat, dar si la politie- in speta la Inspectoratul Judetean Constanta – in conformitate cu programul de supraveghere ce i-a fost stabilit.

Ce acuzatii ii aduc procurorii

Cat despre motivele care i-au facut pe anchetatori sa ia aceasta decizie, redam in cele ce urmeaza, integral, precizarile din comunicatul DNA:

“Din ordonanta privind masura controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: La data de 7 decembrie 2016, inculpatul Avram Adrian, in calitate de avocat si aparator ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis in judecata de catre D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanta pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe inculpatul Dimoftache Razvan, caruia i-a propus o intelegere frauduloasa, de natura a determina pronuntarea unei solutii favorabile ambilor inculpati.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Razvan sa-si schimbe declaratiile date in fata procurorilor in sensul de a declara in instanta ca suma de 500 de euro remisa fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta pretul traficarii influentei, ci un imprumut anterior. In opinia inculpatului Avram Adrian, in conditiile in care ambii inculpati ar fi declarat ca suma remisa reprezinta un imprumut restituit, se puteau obtine solutii de achitare.

Aceasta precizare a fost facuta dupa ce inculpatul Avram Adrian, practician al dreptului, a afirmat ca a studiat dosarul si prevede ca se va ajunge la condamnari. De asemenea, acesta a precizat expres ca este necesar ca ambii inculpati sa isi insuseasca teza mincinoasa a imprumutului.

Ulterior, in alte doua randuri, inculpatul Avram Adrian i-a transmis expres lui Dimoftache Razvan ca este bine sa isi insuseasca apararea formulata de Balaican Vasile, in sensul ca banii dati acestuia din urma au reprezentat un imprumut si nu pretul traficarii influentei”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!