AcasăNewsAvocat si prodecan al unei facultati de Drept din tara, retinut

Avocat si prodecan al unei facultati de Drept din tara, retinut

Din aparator al legii, a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, care au decis retinerea sa si, ulterior, prezentarea in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Personajul aflat in aceasta ipostaza este, din cate aflam, marti, din directia DNA, Dan Florin Druga, avocat in cadrul Baroului Iasi, totodata prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii iesene „Petre Andrei”, pe care procurorii il cerceteaza pentru luare de mita.

In situatia de a fi retinut a ajuns si Dan Melinte, despre care reprezentantii DNA precizeaza, in acelasi comunicat, faptul ca e acuzat de complicitate la luare de mita.

Procurorii vorbesc in cazul de fata despre un ‘ajutor’ in vederea inscrierii unui student in anul 3, fara ca acesta din urma sa fi dat examenele sau sa treaca macar pe la unele cursuri, dar si despre un flagrant, realizat in cursul primei zile a saptamanii.

Atat avocatul, cat si celalalt barbat retinut in acest caz urmeaza sa ajunga in decursul acestei zile in fata magistratilor Curtii de Apel Iasi, acestia din urma fiind cei care vor decide in ce masura se impune propunerea DNA, privind arestare preventiva pentru 30 de zile a acestora.

Acuzatiile aduse de procurori celor doi suspecti pot fi citite, in intregime, in randurile ce urmeaza:

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Druga Dan – Florin, in calitate de prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi si titular de curs la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei in vederea inscrierii in anul al 3-lea de studii, la unitatea de invatamant respectiva.

Inscrierea studentului urma sa se realizeze in conditiile in care acesta din urma nu a sustinut in fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute in Regulamentul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi.

In acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Druga Dan – Florin a primit cu titlu de mita, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. In imprejurarea in care inculpatii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”.”

500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger