AcasăNewsAvocat: Judecatorul Stan Mustata a suferit un atac cerebral in arest

Avocat: Judecatorul Stan Mustata a suferit un atac cerebral in arest

Aparatorul judecatorului Stan Mustata a sustinut, miercuri, la instanta suprema, ca magistratul este grav bolnav, acesta suferind un atac cerebral care i-ar fi putut pune viata in pericol, fara interventia prompta a colegilor de camera.

Astazi s-a judecat contestatia depusa impotriva masurii arestului preventiv a judecatorului care se afla dupa gratii de la sfarsitul lunii aprilie, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi luat bani pentru solutionarea favorabila a mai multor dosare penale. Magistratul s-ar fi prabusit in celula, zilele trecute.

„ Am argumente atat de ordin public, de ordin juridic, cat si argumente personale vis a vis de degradarea constanta a starii sanatatii omului Stan Mustata. Este unul din principiile dreptului penal, acela al umanitatii. Se pare ca in Romania am cam uitat acest principiu al dreptului penal”, a declarat avocatul judecatorului, Lorette Luca.

Potrivit aparatorului, Stan Mustata ar fi suferit un atac cerebral in timpul arestului: „Un cheag de sange a blocat o artera si doar interventia foarte prompta a colegilor de camera si, evident, a gardianului de serviciu a reusit sa-l aduca in stare de functionare”.

In 11 august, seful DNA, Laura Codruta Kovesi spunea intr-un interviu, ca Stan Mustata ar fi incercat sa tergiverseze mai multe procese, dintre care unele foarte cunoscute.

author avatar
Alina Costache
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger