AcasăNewsAvion prabusit langa Moscova, 71 de morti

Avion prabusit langa Moscova, 71 de morti

Avionul intrase in serviciu in 2010, deci era un aparat recent.

Un avion al companiei rusesti Satarov Airlines s-a prabusit la cateva minute dupa ce a decolat, ieri, din Moscova. Cauzele tragediei sunt anchetate.

Avionul intrase in serviciu in 2010 deci era un aparat recent

Aparatul, un bireactor An-148, in care se aflau 65 de pasageri si 6 membri ai echipajului, a  decolat de pe aeroportul Domodedovo intr-o cursa ce lega Moscova de orasul Orsk, in apropiere de frontiera cu Kazahstan. Vizibilitatea la decolare era de 2 km iar centrul meteorologic Fobos a afirmat ca, in regiunea Moscova, conditiile meteo erau favorabile si ca nu pot fi la originea tragediei. La scurt timp dupa decolare, avionul a disparut insa de pe ecranele radar. Potrivit unui oficial al serviciilor de interventie citat de presa rusa, avionul s-a prabusit in apropiere de localitatea Argunovo, aflata la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Moscova.

Aparatul luase foc inainte de a se sfarma de sol

„Nu exista nicio sansa pentru a mai descoperi supravietuitori„, a mai precizat sursa citata. Martori sositi la locul sinistrului au descris scene de groaza, resturi umane si bucati din aeronava fiind imprastiate in apropierea satului Argunovo din districtul Ramensky, in apropiere de Moscova. Alti martori au declarat ca avionul era in flacari in momentul prabusirii in Argunovo. An-148, fabricat de catre constructorul ucrainean Antonov, a facut primul sau zbor in 2004. Aparatul prabusit ieri intrase in serviciu in 2010 si fusese utlizat de compania Rossiya inainte de a fi preluat de Saratov Airlines, in 2017. De la inceputul exploatarii, avionul a cunoscut cel putin cinci incidente implicand trenul de aterizare, sistemul electric si sistemul de ghidaj. Presedintele Vladimir Putin a adresat condoleantele familiilor  victimelor si a ordonat crearea unei comisii speciale de ancheta, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

author avatar
Tudor Borcea
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger