AcasăNewsAviatia rusa sprijina opozitia siriana contra Statului Islamic

Aviatia rusa sprijina opozitia siriana contra Statului Islamic

Kremlinul spune acum ca sustine si fortele ostile lui Bashar al-Assad

Aviatia rusa face in medie 40 de raiduri pe zi contra Daesh in Siria sustinand Armata siriana libera, a anuntat seful Statului Major general rus.

Kremlinul spune acum ca sustine si fortele ostile lui Bashar al-Assad

La ora actuala, trupele Armatei siriene libere (peste 5.000 de oameni) au trecut la ofensiva, in colaborare cu armata regulata siriana, in provinciile Homs, Hama, Alep si Raqqa, a declarat seful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, informeaza Ria Novosti. Rusia le sustine si cu armament, munitii si material, a declarat , ieri, Gherasimov, intr-o intalnire cu reprezentantii diplomatici si militari straini. El a adaugat ca aviatia desfasoara zilnic intre 30 si 40 de raiduri contra pozitiilor teroriste din Siria.

Daesh patrunde in interiorul Libiei dupa petrol

ISIS, deja prezent pe coastele libiene, incepe sa progreseze spre interiorul tarii, avand ca obiectiv accesul la puturile de petrol, a declarat ieri ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, informeaza  AFP. ISIS numara intre 2.000 si 3.000 de combatanti in Libia, din care 1.500 in Syrta, orasul natal al lui Muammar Kadhafi, la 450 de kilometri est de Tripoli. Printre ei se afla si straini veniti in special din Tunisia, Sudan sau Yemen, potrivit unei estimari a ONU. Le Drian a exclus insa o operatiune militara exterioara contra ISIS in Libia, de tipul celei care are loc la ora actuala in Siria. ”Au mijloace militare pentru a opri avansarea Daesh, trebuie doar sa gaseasca un consens politic”, a afirmat oficialul francez.

author avatar
Tudor Borcea
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger