AcasăNewsAviatia da senzatia. De sictir

Aviatia da senzatia. De sictir

Evolutiile pilotilor, pe unii i-au tinut cu sufletul la gura. Pe altii, cu nervii imprastiati in iarba

Chitila, Baneasa, Aviatiei, Bucurestii Noi, Primaverii, Herastrau, Straulesti, Pajura, Damaroaia, Grivitei, Pipera nu sunt doar niste insiruiri de litere. Sunt cartiere din nordul Bucurestiului. Asta inseamna copii, oameni mai tineri sau mai batrani. Unii mai rabdatori, altii cu nervii prea intinsi dupa ce avioanele care participau la BIAS se saltau spre inaltul cerului. Ma scuzati, eram pe cale sa ma loveasca un lirism care nu-si are locul. Si care nu ma caracterizeaza.

Evolutiile pilotilor pe unii i au tinut cu sufletul la gura Pe altii cu nervii imprastiati in iarba

Nu stiu de ce i se spune BIAS, adica Bucharest International Air Show. Un moft de englezire snoaba, cand i se putea spune curat, pe romaneste, Spectacolul Aviatic International de la Bucuresti.

Baneasa, singurul aeroport?

Nu aici, insa, e durerea cea mare. Oricum romanul e snob si cand merge la privata din fundul curtii. Durerea, incepusem sa spun, este ca timp de patru zile, din care doar una de spectacol, restul de repetitii, pe cerul Bucurestiului au urlat avioanele cu motoarele turate. Adio liniste. Gata. S-a dus. Singura scuza acceptabila este ca avioanele nu pot zbura in varful picioarelor. Asta pot sa o inteleg. Ceea ce nu mi se leaga este de ce tot acest spectacol trebuia sa se desfasoare pe aeroportul Aurel Vlaicu, din Baneasa. Este singurul aeroport apropiat de Capitala?

Jurai ca a inceput razboiul

Stiu ca mai este unul la Clinceni, in sud-vestul Bucurestiului, zona mai putin populata decat nordul Capitalei. Nu este amenajat corespunzator pentru a gazdui asemenea show-uri aviatice? Si de ce m-ar interesa chestia asta pe mine? Nu exista bani pentru asta sau bani destui? Ma tem ca nici asta nu ma intereseaza. Ma intereseaza doar linistea mea, la care am dreptul. Ma intereseaza inclusiv sa nu-mi fie stresat cainele de zgomotul infernal al motoarelor, scena cu mine, ca un prost, explicandu-i ca n-a inceput razboiul. Iar el se uita cand la mine, cand la cer.

Prea tarziu pentru scuze

M-a interesat pe mine ca au fost 100 de aeronave la mitingul aviatic? Da’ de ce trebuia sa ma intereseze? Pe piloti sau pe organizatori i-a interesat ca mai aveam putin si-mi tineam geamurile cu mana, la cat de tare vibrau? Baietii astia de la Aeroclubul Romaniei or fi ei minunati, n-am nimic nu ei, dar cand au organizat mitingul la Bucuresti s-au gandit mult? Nu cred. Exista aerodrom la Tuzla. Nu e bun? Tot din cauza mea? Exista aeroportul Mihail Kogalniceanu, la vreo 26 de kilometri de Constanta. Litoralul, plin de lume. Ar fi avut ocazia sa fie plin de turisti aeroportul. Cine sa se gandeasca? Ma intreb daca, din avionele care evoluau, vreun pilot a vazut ce se intampla pe DN1. Trafic aproape blocat, pentru ca fiecare, pret de cate secunde avea chef, incetinea si casca ochii pe cer. Ramane cum am vorbit, aviatia de senzatia. De sictir. Traduceti-o in engleza, ca sa fiti trendy, baieti. Si sa nu va cereti scuze, e cam tarziu.

author avatar
Valentin Boeru
1.657 afisari

17 COMENTARII

  1. ai cumva cunostinte in vilele alea facute ilegal langa aeroport?? te-a deranjat zgomotul cand beai berile alea luate drept tribut pe articolele de rahat pe care le publici??

    • Mai Anonymous, ratatule, te roade rau mania proletara. Boeru nu are cunostinte in vilele de langa aeroport, chiar acolo locuieste. O casa este a lui, castigata la partaj, iar a doua este facuta cu actuala sotie. Vezi ca nu bea bere, ci numai Tennesee sau Zubrowka. Bere bei tu, prapaditule, ca nu-ti permiti mai mult.

      • Ratat esti tu cu neamul tau. Ai invatat 2 nume de bauturi si te crezi mare inteligent. Era „bere” daca nu te-ai prins..sa te invete cineva despre „sarcasm”. Cat despre prapaditi… sunt aia care dau reply la comm-uri ca nu le permite inteligenta sa comenteze despre articol si despre jena cu care ei insisi il citesc…asa ca mars la tara de unde ai venit!

      • Da..cred ca daca avea dl Boeru bani de toate astea..avea bani si de un concediu bine meritat in afara Bucurestiului..asa cum au toti bucurestenii care isi permit..aia derajati de zgomot..

  2. Domnule Boueru, sunteti un frustrat. Mutati va in cartierul Zabrauti. Acolo va e locul.
    Sunteti mizerabil in tot ce insailati in asa zisele ,,articole”

  3. Luav-ar DNA-ul pe sus cu vilele voastre de langa aeroport!! Din cauza voastra nu merge tara asta..a spagarilor..ai dat bani sa iti faci vila langa aeroport..ia si sufera acum

      • Saracule, de ce esti prost? Profita de ocazie. Vorbesc eu cu Boeru, suntem oarecum vecini. Cu o facultate, te poate angaja sa maturi prin curte. Cu doua, cred ca te lasa sa tunzi si iarba, la 800 de lei/luna plus mancare, daca ti-a pus ma-ta ceva in punga. Pentru un prapadit ca tine e suficient, sclavule.

  4. Asa este si in Ploiesti -mitica apostol cu avioanele de la aerodromul Stresnic care ne scoala dimineata de la ora 8 si pana seara la ora 23 cand au zbor de noapte zilnic ,cu toate ca avem raspunsuri de pa prefectura si de la garda de mediu ca nu au voie ca sa zboare deasupra orasului ,dar ii doare in curte de linistea si ordinea populatiei ,dar daca ar face populatia galagie near amenda imediat !

    • Se vede ca nu muncesti..du-te si planteaza copaci ca sa salvezi omenirea de la dezastru..daca tot ai atata timp de dormit..te intorci si obosit..zici ca iti canta la vioara apoi..nu le mai auzi „galagia”

  5. Un articol scris de un bou, de parca javra lui fricoasa (si la fel de proasta ca el) ne pune pe noi pe harta Europei, nu evenimentele notabile, fie ele si de tip air show. Pun pariu ca e vreun fante obosit care are un cotet ridicat in buza pistei. Suge-o!

  6. 200.000 de oameni multumiti…maxim 10.000 de handicapati dezamagiti si deranjati de „galagie”…e un castig enorm pentru o Romanie a lui 2018. Asa ca..corect dl Boeru: hai sictir!!!

  7. D-le jurnalist, stați prost cu nervii. Sau sunteți nou în branșă? Înțeleg ca știle răutăcioase și negative se vând, dar totuși, nu este cazul sa va luați de BIAS.
    La anul pe vremea asta, poate plecați dvs. putin pana la mare sau la munte cu tot cu cățel. Însă vedeți că un câine se poate speria și de un tunet. Sa nu vă prindă vreo furtuna pe unde mergeți… Sincer, cred că mai mult l-ați speriat dumneavoastră. El e câine de Băneasa, nu are cum să se sperie de avioane.
    Mai aveți și alte articole ?
    Cu… respect, Claudia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger